Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullmark är den stora skillnaden

/
  • Linus Ullmark var återigen strålande och höll nollan i 171 minuter och 55 sekunder.

Alla matcher i en kvalserie är viktiga, men den här, den tredje kändes vara nyckeln i den här serien. Seger för Vita Hästen och de hade fått häng, seger för Modo och bara ett mirakel kan rädda Norrköpingslaget.
Jag tror havret tog slut för Hästen nu.

Annons

Three down, one to go.

Men att ta ut något i förskott, nej, jag är inte den typen.

Modo gör sin sämsta match av dessa tre och det var bara stolpar, livrädda Hästen-forwards och en fortsatt fantastisk Linus Ullmark som ser till att Modo nu har matchbollar.

Men Modo kvalar inte mot Skellefteå eller Frölunda, mot kvalar mot ett allsvenskt lag som heter Vita Hästen och även om de försöker parkera bussen, tråka ut motståndarna och hoppas på spelvändningar så räcker inte Hästen till.

De är helt enkelt för trubbiga, de saknar spetskompetens i anfallsspelet och då kan Modo vinna även när de har sina sämre dagar, som i går i ett nästan fullsatt Fjällräven Center.

Visst, Modo Hockey har sänkt biljettpriserna, men jäklar vad supportrarna ställer upp för sitt lag när det som bäst behövs. De vill ha sitt älskade Modo kvar i SHL, och de är på god väg att få önskan uppfylld.

Modo leder den här kvalserien med 3–0 i matcher på grund av ett flertal faktorer, som målvaktsspelet.

Vita Hästens och allsvenskans kanske bäste målvakt, Axel Brage, gick sönder på den sista träningen inför den första matchen mot Modo och det har kostat. Även om inte ersättaren Henrik Lundberg är dålig så har Modospelarna övertag på honom.

Och på den andra sidan av isen står Linus Ullmark och han har blivit Hästen-spelarnas värsta mardröm. Hästen skapade mycket i inledningen av match två, den i Norrköping, och inledningen av den tredje fighten skapade Hästen så mycket att det borde ha räckt till både två och tre mål.

Linus svarade för många avancerade räddningar, men han tvingade också Hästens forwards att ta svåra avslut i jobbiga lägen.

Nollan sprack efter 171 minuter och 55 sekunder och att som Niklas Czarnecki plocka ut målvakten vid under läge 0–4 med nio minuter kvar tror jag inte tanken var att vända matchen utan tanken var att "vi måste få hål på den där väggen". Matchen för Hästens del var körd redan.

Men Ullmark är bäst när det gäller och han den enskilt största anledningen till att Modo är på väg att säkra sitt SHL-kontrakt.

Modo måste ta en seger till och utgångsläget är som sagt rätt okej. Inte bara för att Modo ser ut att vara numret större, utan också för att Modo fått en rätt bekväm resa mot ett motstånd som ser ut att se allt mer nöjt ut ju längre vi kommer in i den här matchserien. Vita Hästen har helt enkelt inte en växel till att peta in.

Modo gör vad man behöver och inte så mycket mer. De kontrollerar det här på ett stabilt sätt.

Men, som sagt, den tjocka damen har inte sjungit än.

Till sist: Marcel Hossa kan se ofokuserad ut emellanåt, rent ut sagt nonchalant, men han gör de stora målen han har betalt för.

Mer läsning