Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två av Brynäs JVM-spelare aktuella för spel

/
  • Oskar Lindblom är tillsammans med Jens Lööke och Adam Brodecki tillbaka på svensk mark efter junior-VM i Kanada. De två förstnämnda är aktuella för spel mot Djurgården.

(NY VERSION) Merparten av spelarna i Brynästruppen körde fys dagen efter trendbrottet i Örnsköldsvik.
Samtidigt är JVM-spelarna Jens Lööke, Oskar Lindblom och Adam Brodecki tillbaka på svensk mark.
– Det ser positivt ut, svarar Brynästränaren Tommy Jonsson på frågan om de två förstnämnda kommer att spela mot Djurgården på torsdagen.

Annons

På grund av dåligt väder blev det en sen hemkomst för Brynäs på tisdagskvällen efter segern borta mot Modo.

Därför blev det ingen gemensam träning på onsdagen – de flesta spelarna körde fys, medan ett fåtal var på is.

En av dessa var kanadensaren Greg Scott, som kände sig för i röd tröja.

– Det är inget allvarligt och det känns bättre och bättre. Jag kommer att testa på is i morgon och förhoppningsvis ska jag kunna spela. Just nu känns det som fifty-fifty, säger Greg Scott om skadan som hållit honom borta från spel i de två senaste matcherna.

Tidigt under onsdagseftermiddagen landade Brynäs JVM-spelare Oskar Lindblom, Jens Lööke och Adam Brodecki på Arlanda – och Brynästränaren Tommy Jonsson konstaterar att i alla fall två av spelarna är aktuella för torsdagens match mot Djurgården.

Jonsson tog ett snack med trion efter hemkomsten.

– Jag ville höra om dom är fräscha fysiskt, hur mycket resan har tagit på dom och så vidare. Naturligtvis är dom trötta efter resan, men med tanke på omständigheterna känner dom sig i bra form fysiskt. Det ser positivt ut just nu, men vi kommer att ta ett beslut efter träningen i morgon förmiddag, säger Tommy Jonsson på frågan om Lindblom och Lööke kommer att spela.

En överkroppsskada stoppar definitivt Brodecki från spel.

– Han kommer att undersökas av vårt läkarteam i morgon, säger Jonsson.

Övertidssegern i Örnsköldsvik har gett Brynäs välbehövligt självförtroende.

– Man blev lite lättad och jag ska erkänna att det var otroligt skönt att bryta bortatrenden. Oavsett motstånd är det en match i taget som gäller och nu handlar det om att ta vårt spel till en ny nivå hela tiden. Och jag tycker att de två senaste matcherna har visat att vi är på rätt väg, säger Tommy Jonsson.

Mer läsning