Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Rödin jagar första målet i A-landslaget

Anton Rödin är poängkungen så här långt i SHL med 24 poäng, fördelat på 10 mål och 14 assists.
I Tre Kronor lyser dock nollan i målkolumnen.
– Man får väl se till att spräcka den i den här turneringen, säger Brynäs forwardsstjärna inför kvällens match mot Tjeckien i Örnsköldsvik.

Annons

När Tre Kronor genomförde sin onsdagsträning handlade det mycket om spel i powerplay och boxplay. För Brynäs lagkapten och klubbens ende representant i landslagstruppen, Anton Rödin, blev det en "mellanträning".

Han fick jobba lite i boxplay mot en powerplay-enhet bestående av Linus Omark, Jimmie Eriksson och Nicklas Danielsson med Magnus Nygren och Patrik Hersley på backen.

Någon fast kedjeenhet hade han dock inte.

– Nej, vi var fyra gula forwards i vår lina, så ärligt talat vet jag inte hur det kommer att se ut i morgon. Men det spelar ingen roll vilka jag får spela med. Det är duktiga spelare rakt igenom, säger Rödin som självklart är sugen på att spräcka nollan i målkolumnen i Tre Kronor-statistiken.

Helst redan i sitt 19:e framträdande i A-landslaget. Torsdagens möte mot Tjeckien i Fjällräven Center.

– Det är klart det vore kul att pillra dit en puck, men jag är främst här för att gnugga på och spela en så bra hockey jag kan i de byten jag får, klargör Brynäsforwarden.

Tre Kronors assisterande tränare Peter Popovic bjöd inte på någon laguppställning, men väl med lugnande besked.

– Vi kommer nog att spela runt på alla gubbar i morgon mot Tjeckien så det är klart Anton kommer att få istid. Han har ju varit stekhet i höst, påpekar Popovic som sett Brynäs ett antal gånger under hösten.

Har du någon förklaring till varför han tagit ett sådant kliv just i år?

– Han har mognat och hittat tillbaka till sig själv, tror jag. Han stack ju över väldigt tidigt till Nordamerika, men drömmarna slog aldrig in för honom och han fick vända hemåt igen.

– Det är inte alltid så lätt att vända hem och bara ta vid där man var när man lämnade – det tar tid. Men på det sätt han burit Brynäs den här hösten i egenskap av både lagkapten och ledande poänggörare har varit imponerande, berömmer Popovic.

Mer läsning