Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga spelare saknas ännu

Varken Johan Ryno eller Mattias Ritola spelar mot HV71.
Därmed stuvar Leksand om en del i kedjorna.

Annons

Att Leksand inte längre kan undvika negativt kval står klart efter lördagens omgång. Leksand förlorade på straffar mot Frölunda, och samtidigt tog Brynäs så mycket poäng att de blir ointagliga för LIF.

Två omgångar återstår av SHL. Leksand möter HV71 under tisdagen och avslutar mot Linköping borta. Leksand, som inte längre har något att spela för, får fokusera på att vässa formen inför kvalet:

– Vi gör oss reda att visa vad vi går för. Vi ska försöka ha kvar en bra känsla. Vi måste trycka på på träningarna och få en liten formtopp nu, säger tränare Sjur Robert Nilsen.

Nye huvudtränaren tycker att de gjorde en i stora drag bra match mot Frölunda sist.

– Vi tog vi ett steg framåt prestationsmässigt. Det är inte så många matcher vi gjort fyra mål. Men å andra sidan släpper vi in fyra också.

Johan Ryno är fortfarande på skadelistan, men Sjur Robert hoppas ha tillbaka sin storväxte kapten till torsdagsmatchen. Varken han eller Mattias Ritola, som åkte på en ful tackling mot Frölunda, kommer att spela mot HV71.

– Ryno spelar inte i morgon men jag hoppas att han är klar för spel till på torsdag. Ritola är borta, jag har ingen prognos på honom, säger Sjur Robert Nilsen.

Han säger också att Leksands inte "sparar" viktiga spelare som Ryno inför kvalet.

– Nej, den bästa träningen är match. Vi spelar med de som är klara för spel.

Några som däremot är på bättringsvägen är Joakim Lundström och Viktor Mårtensson. Även om det inte är helt säkert tror Sjur Robert att de finns med mot HV71.

Med anledning av skadeläget har han fått stuva om en del i kedjorna.

Bland annat går troligen Toni Kähkönen in i förstakedjan och tar Ritolas plats jämte Tomi Sallinen och Patrick Cehlin. Jens Bergenström tar följaktligen Kähkönens plats i andra tillsammans med Jon Knuts och Mattias Guter. Tredjekedjan formas av Ryan Russel, Fredrik Händemark och David Åslin, medan Viktor Mårtensson går in i fjärde tillsammans med Martin Grönberg och Tobias Forsberg.

Mer läsning