Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröttaste lag vinner i kväll

Annons

Brynäs ska möta Luleå och det är två lag som två tredjedelar in på säsongen inte befinner sig riktigt på den plats i tabellen man tänkt sig. Det finns dock en stor skillnad. När Luleå tittar uppåt mot sjätteplatsen sneglar och hoppas Brynäs på detsamma. 

Det skiljer bara åtta poäng mellan lagen. Det handlar om tre segrar, men tre segrar fler på sjutton matcher är många segrar. Då skulle fem poäng på sexton matcher kännas betydligt enklare. 

Brynäs har sett bättre ut dom senaste matcherna - trots förlusten mot Örebro senast. Med dom tre JVM-spelarna tillbaka i laget skapas nya möjligheter att göra förändringar i formationerna. Det ska bli spännande att se hur Tommy Jonsson och dom andra i ledarstaben formerar och coachar laget mot Luleå. 

Luleå är ett hårt arbetande lag och matchen kommer därför att handla mer om kamp än någonting annat. Jag vill påstå att det passar Brynäs bra. När poängen är viktigare än spelet är kampen ett bra sätt att hantera press. Mina förhoppningar inför match vilar i att Brynäs vinner matchen fem mot fem och spelar oavgjort i dom andra spelformerna.

Vågar man hoppas på seger? Om man inte hoppas och tror kan man aldrig vinna. Därför hoppas och tror jag att vi alla kan lämna Gavlerinken om inte glada så nöjda.

Tre saker inför matchen mot Luleå 

Nordqvist tillsammans med Brodecki och Lindblom? Kan det vara skillnaden?

Tomáš Slovák vs Peter Cehlárik? Jag tror vår Slovák håller koll på den andre. 

Det delas inte ut några stilpoäng i den här matchen. Tröttast lag vinner matchen. 

Mer läsning