Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött Filppula ser fram emot debuten: "Jag är enormt spelsugen"

/

En timme efter det att Ilari Filppula landat på Örnsköldsviks flygplats var det dags för första träningspasset med sin nya klubb.
– Jag ser fram emot att få spela med Modo enormt mycket, säger finländaren.

Annons

Den 34-årige Ilari Filppula var inte jetlaggad efter morgonflyget från Helsingfors, men han var trött när det var dags för hans första ispass med sina nya lagkamrater.

Men han var också full av tillförsikt.

– Jag är trött efter bara tre timmars sömn, men den hinner jag ta igen. Det känns fantastiskt roligt att vara här. Jag ser verkligen fram emot att få spela med Modo.

Ilari Filppula är enligt hockeyexperter, däribland YLE:s Kaj Kunnas, en klassvärvning. Han har haft bra säsonger i Lugano i Schweiz men blev övertalig då klubben värvade Maxim Lapierre från just Modo.

– Jag ser fram emot det här enormt mycket. Jag vet att Modo haft en tung höst men att det håller på att vända och att det sett bra ut senaste tiden. Jag är enormt spelsugen och ser fram emot att få spela redan på torsdag.

– Jag har spelat mot några av killarna i laget, bland andra Byron Ritchie och jag har en väldigt bra bild av Modo. Dessutom känner jag Otso (Rantakari) lite grann från tiden i Jokerit då han var junior.

Du skrev på ett kontrakt som är över en och en halv säsong. Kommentar?

– Det var en förutsättning. Jag vill ha en fast punkt i tillvaron för mig och min familj. Jag är säker på att vi kommer att trivas här, säger Ilari som under det första passet pratade ofta och länge med Otso Rantakari.

– Det är alltid trevligt att prata med någon som talar finska, säger Ilari och ler.

Under den första träningen lirade Filppula center mellan Bill Thomas och Victor Olofsson.

Det ska nog gå bra, det är mycket talang i det här laget. Nu ska jag först lära mig vad alla heter, säger Ilari.

Modocoachen Andreas Johansson är också övertygad att Ilari Filppula kommer att bli en viktig och stor förstärkning för Modo.

– Vi har jobbat på det här i över en månad och vi har säkert 15 olika rapporter om honom. Jag har coachat mot honom, Perra (Svartvadet) har gjort sin research och jag har pratat med Tony Mårtensson som spelat med honom i Lugano och Tony sa att han är en fantastisk spelare och en väldigt bra kille. Vi vet vad vi får.

Det sägs att han inte är helt olik Niklas Sundström i spelstilen?

– Ja, det är en hyfsad jämförelse. Han har fantastiska händer och precis som Niklas är han också en väldigt smart spelare, säger Andreas Johansson.

Mer läsning