Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots läget: "Det tyder på att vi gör något rätt"

/

Med 13 omgångar kvar har Brynäs plötsligt fem poäng upp till kvalstrecket.
Så, även om det är obehagligt vore det tjänstefel att inte snegla lite mot hur det ser ut i allsvenskan just nu.
– Man kan inte blunda för att vi kan hamna elva eller tolva, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

Först och främst, tro inte att "Bulan" börjat misströsta efter tre raka förluster.

– Jag är säker på att om vi fortsätter spela på det sätt vi gjort så kommer vi att klara det här, säger han, och ger sin syn på de tre första matcherna som Brynästränare.

– Med tanke på hur det sett ut borde vi definitvt fått mer poäng med oss än en. Vi hade 22–7 i målchanser mot HV. Och i spel fem mot fem har vi vunnit målchanserna i alla tre matcher. Det tyder på att vi gör något rätt.

– Sedan måste vi sätta dit pucken också. Men det kommer att komma om vi orkar fortsätta spela som vi vill. Och jag ser inga tendenser till trötthet eller divalater hos en enda av spelarna.

Känner ni nån stress över hur tabelläget utvecklat sig de tre senaste omgångarna?

– Det är klart att vi pratat om det. Men i stort sett tror jag det är bra att strunta i att titta på tabellen och ta match för match och göra det vi kommit överens om. Då kommer det här att gå bra, det är jag säker på.

Nu väntar Linköping borta på torsdagskvällen och sedan Frölunda hemma på lördag. Två matcher där de flesta nog förväntar sig att Brynäs, efter de tre senaste omgångarnas resultat, ska få det tufft.

Lagkaptenen Niclas Andersén tycker läget inte är så dumt.

– Det är nästan lättare att möta lag som på förhand ska vara svårare än att möta lag som befinner sig i samma situation som oss. Vi har inget att förlora och kan bara gå ut och spela avslappnat, resonerar han.

Hur Brynäs kommer att ställa upp vill inte Thomas "Bulan" Berglund berätta – mer än att han byter målvakt igen och låter Johan "Honken" Holmqvist spela.

– Vi har bestämt på förhand att göra så. Vi kommer att alternera målvakterna för tillfället, förklarar han.

"Honken" är spelsugen:

– Jag hade egentligen inte förväntat mig nåt alls när jag kom hit, men är väldigt glad över att få spela och känner att formen blir bättre och bättre, säger han.

En längre intervju med "Honken" ser ni här i veckans avsnitt av webb-tv-magasinet Hockeypuls på gd.se och arbetarbladet.se.

Brynäs åkte till Linköping redan på onsdagseftermiddagen för att komma så väl förberett som möjligt.

Mer läsning