Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje segern mot Färjestad?

Modo har plusstatistik på Färjestad den här säsongen. Kommer tredje segern av fyra i kväll?
– Färjestad är ett jättebra lag och jag tror att de har åtta segrar på sina elva senaste matcher. Det som hände med Färjestad var att de tog in två jättebra spelare i Rajala och Salmela som har förändrat hela laget. Det kommer att bli en stentuff match för oss, säger Modos assisterande tränare Jan-Axel Alavaara.

Annons

Modo kommer senast från en uddamålsförlust mot Luleå på bortaplan där två insläppta mål i den tredje perioden vände matchen från 0–1 till 2–1. Faktum är att den förlusten var Modos tredje raka uddamålsförlust.

– Vi inledde bra mot Luleå där första perioden spelmässigt var en av våra bättre, säger Jan-Axel Alavaara och fortsätter:

– Det är när vi släpper initiativet och inte vågar spela hockey längre som vi tappar matchen i den tredje perioden. Så länge vi vågar släppa puckarna snabbt och anfalla tycker jag att vi spelar bra hockey.

Efter en intensiv period med matcher varannan dag har laget nu haft fyra matchfria dagar där det funnits tid för träning och genomgångar av taktiska detaljer:

– Vi har haft tre bra träningar med möjlighet till att nöta in detaljerna som vi förändrat i vårt spel. Power play har gnuggats, men problemet där är att vi byggt spelet på en spelare som nu lämnat klubben och därför har det blivit lite hackigt.

– Men vi har tränat på special teams och jag tycker att det har sett bättre och bättre ut hela tiden där vi är inne på mindre detaljer i spelet.

Vad säger du om att Donald Brashear är tillbaka?

– Donald är en ledare i laget som hela tiden manar på och kräver att alla gör sitt yttersta i varje situation. Vi hade flera bra matcher när han var här senast och hoppas nu att vi kommer tillbaka i det spåret, säger Jan-Axel Alavaara.

Preliminärt lag

Målvakt: Adam Reideborn (Markus Olsson).

Förstafemman: Nichlas Torp-Jonas Ahnelöv/Per-Åge Skröder-Samuel Påhlsson-Victor Olofsson.

Andrafemman: Emil Djuse-Joonas Lehtivuori/Radek Smolenak-Adrian Kempe-Simon Önerud.

Tredjefemman: Oscar Hedman-Nichlas Torp/Kyle Flanagan-Janos Hari-Gustav Possler.

Fjärdekedja: Peter Öberg-Joonas Nättinen-Niklas Nordgren.

Extra spelare: Donald Brashear.

Skadeläget

Målvakten Linus Ullmark är fortsatt dag-för-dag men tränar för fullt på is. Backen Travis Roche är i övrigt den ende som är tveksam för spel. Christopher Bengtsson tills vidare är utlånad till AIK.

Poängligan

1) Per-Åge Skröder 23 (13+10), 2) William Nylander 20 (8+12), 3) Victor Olofsson 17 (10+7 ), 4) Janos Hari 17 (5+12), 5) Gustav Possler 16 (9+7).

Kvällens omgång: Modo-Färjestad, Örebro-Leksands, Brynäs-Luleå, Djurgården-Linköping HC.

Mer läsning