Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren: "Klart sämsta prestationen"

/

Det blev en tung kväll för Brynäs borta mot serietrean Linköping. Laget förlorade för femte matchen i följd, mycket på grund av många onödiga utvisningar.
– Den energin som krävs för att vinna på bortaplan i SHL kom vi inte upp i idag, och definitivt på grund av utvisningarna, sa Brynäs assisterande tränare Petter Nilsson.

Annons

När tolv grundseriematcher återstår i SHL och Brynäs ligger alltjämt fem poäng efter Leksand (som föll borta mot HV71 med 1-3).

Brynäs inledde dock starkast och hade 1-1 inför den andra perioden. Där drog laget på sig fyra utvisningar och kom sedan aldrig riktigt tillbaka in i matchen.

– Det som förstör matchen helt för oss det är fyra utvisningar i andra perioden, det håller inte, åtta minuter i boxplay. Sned isfördelning och trötta spelare, sa Nilsson.

Det dröjde bara sju minuter, sedan hade Brynäs angett tonen. Båda lagen skapade lägen inledningsvis, Brynäs de farligaste och laget tog också rättvist ledningen efter fint samarbete mellan Greg Scott och Bill Sweatt där den sistnämnde avslutade distinkt.

– Ja, jag droppade pucken till honom, jag minns inte hur spelet innan började, men jag minns att Bill ropade efter passet, jag passade och han sköt och den gick in, sa Greg Scott.

Dessvärre varade lyckan inte i mer än två minuter innan hemmalagets Magnus Johansson turligt kvitterade efter en chanspuck.

– Vi fick verkligen starten vi hade hoppats på, men vi tog många utvisningar i matchen och det tyngde ner oss ikväll.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag gjorde inte min bästa match idag, men jag gick ut och försökte jobba hårt och hjälpa laget i alla lägen.

Hemmalaget gick upp till 3-1 innan halva matchen var spelad och avgörandet kom tidigt i tredje perioden när Fredrik Andersson tillslut fick in 4-1-pucken bakom Starkbaum.

– De vinner välförtjänt, vi ligger där vi ligger och det kan vi inte blunda för. Vi har varit här nu, jag och Bulan, och gjort och gjort tre bra prestationer och skrapat ihop ett poäng. Idag känns det som lite soppatorsk.Trots det så får vi en ganska bra start vi tar ledningen och hade väl behövt lite längre tid för att komma in i matchen, de kvitterar till 1-1 och tar över där, första perioden andra delen, sa Petter Nilsson.

Hur jämför du den här matchen mot de andra tre du varit med och coachat?

– Klart den sämsta prestationen, jag tyckte första matchen mot Växjö var en bra hockeymatch, från båda lagen, och i de andra två har det också varit bra prestationer. Jag är inte nöjd idag.

Mer läsning