Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torp frustrerad efter skräckskadan: "Bröt fingret på nio ställen"

/

Det har varit en vanlig syn i en dryg månad nu.
Först har Nichlas Torp fått köra ett ispass, och sedan fått lämna över isen till sina lagkamrater.
– Det är väldigt frustrerande, säger Modobacken.

Annons

LÄS MER: Johansson besviken efter bottennappet

– Jag är faktiskt inte så less på Jocke (fystränare Bäckström) som man kan tro. Jag kör på is med Fredrik (Olausson) och på gymmet med Magnus Håkansson och Jocke. De har lagt upp planeringen bra, så man hinner inte bli less, säger Torp efter ytterligare ett rehabiliteringspass.

– Visst, man blir mentalt lite less, men jag tycker ändå att det gått rätt bra. Jag siktade på att vara tillbaka till i lördags mot Karlskrona men så blev det inte. Men det var värst i början, det har gått sex veckor nu, säger Torp.

Målsättningen var att vara tillbaka efter back to back-mötet med HV nästa helg. Men...

– Jag hade hoppats att det skulle bli så, men tyvärr, jag tror inte det blir så.

Det var hemmamatchen mot Rögle för sex veckor sedan som Nichlas Torp täckte ett skott med högerhanden och pucken tog så illa att han fick nio frakturer på ett finger.

– Det var inget rent brott utan benet splittrades i små delar, säger Nichlas Torp där han står med en röd och en svart hockeyhandske.

Är det skadan som gör att du kör med olika handskar?

– Nej, för att jag ska kunna skilja på höger och vänster (skratt). Nej, jag har en specialhandske just nu så jag får plats med skyddet, säger Torp.

Nio frakturer, det låter inte som en enkel skada?

– Jag hade tur att fingret låg på plats, annars hade det blivit besvärligt. Men det är nog trist som det är, säger Torp efter att ha avverkat ett eget pass på is, 45 minuter innan hans lagkompisar tog över isovalen.

LÄS MER: Finske experten om Modos värvning

Hur är det att sitta vid sidan om och inte kunna hjälpa laget?

– Det är skitfrustrerande. Det är hur jävla tråkigt som helst om jag ska vara ärlig. Första veckan visste man om att det hade hänt och då kunde man hålla upp humöret, men i början på den här veckan var det deppigt.

– Nu har jag haft Byron (Ritchie) här som jag har kört med och det har ju hjälpt upp humöret en del, men det är väldigt jobbigt att stå vid sidan om. Jag är med laget hela tiden förutom då det är matcher, då sitter jag i gymmet och kollar på TV när de spelar.

Det är väl ännu jobbigare att vara vid sidan om när det krånglar för laget?

– Så är det. Mest jobbigt är det att vi spelat bra efter jul men inte fått med oss poäng. Men det är en fantastisk stämning i gruppen, jag tycker verkligen att det är ett av de bättre lagen jag spelat i.

Det är ingen risk att det blir för bra stämning, för mysigt, och att ni slutar tävla?

– Nej, nej. Det är ett fantastiskt driv i gruppen och vi tävlar hela tiden. Andreas (Johansson) och Fredrik har betytt väldigt mycket och vi har fått en helt annan tävling i gruppen och har bättre ispass.

– Vi har fått in ett spelsystem som jag älskar och vi tror på det här, säger Torp som nu bara längtar efter att få spela igen.

– Ja, men går jag på för tidigt riskerar jag att slå upp skadan och förstöra resten av säsongen.

LÄS MER: Scouten om Modos backvärvning

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo Hockey, Friska Viljor, Anundsjö eller Härnösands FF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning