Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toni Kähkönen missar två kvalmatcher

/
  • Toni Kähkönen missar de två närmsta kvalmatcherna.

Leksandsforwarden Toni Kähkönen kommer att missa de två närmsta kvalmatcherna.
Han får nämligen tre matchers avstängning, varav en omvandlas i böter, för huvudtacklingen i andra kvalmatchen mot Malmö.

Annons

I onsdagens match mot Malmö tilldelades Toni Kähkönen ett matchstraff för "checking to the head", en huvudtackling mot en Malmöspelare.

Disciplinnämnden har nu beslutat att Kähkönen stängs av från och med den 19 mars till och med den 24 mars. Avstängningen motsvarar tre matcher, men en omvandlas i böter om 12 500 kronor.

Disciplinnämnden har fattat sitt beslut efter videogranskning och skriver följande: "Filmsekvensen ger stöd för uppgiften i anmälan att kraften i tacklingen träffar huvudet på Malmöspelaren. Tacklingen sker relativt sent efter att Malmöspelaren skjutit pucken mot mål och Toni Kähkönen har haft tid att undvika tacklingen mot huvudet. Med hänsyn härtill och då Malmöspelaren utgick skadad ska förseelsen medföra avstängning."

Detta innebär att Kähkönen missar lördagens och tisdagens matcher i kvalserien mot Malmö.

– Avstängningen betyder att en av spelarna som betytt mycket för Leksand hela säsongen inte kommer spela de närmsta matcherna. Det kom inte som någon överraskning, vi är medvetna om hur de bedömt tacklingar mot huvudet tidigare. Men vi fokuserar på de spelare vi har, inte de som är skadade eller avstängda, säger tränare Sjur Robert Nilsen.

Mer läsning