Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Jonsson: "Jag känner tomhet"

Tommy Jonsson fick beskedet om att han sparkades under måndagsförmiddagen.
– Jag känner en oerhörd tomhet, men jag vet om förutsättningarna och vad som kan ske i den här branschen. säger Jonsson till Sportbladet.se

Annons

– Jag känner ingen bitterhet mot Brynäs, fortsätter Jonsson till Sportbladet.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén bestämde sig på söndagskvällen för att anlita Thomas "Bulan" Berglund som ny tränare för det krisdrabbade SHL-laget.

Under måndagsförmiddagen informerades sedan Brynäs tränartrio om förändringen.

– Gör man inte resultat i den här branschen finns det alltid en risk att få ett sånt här besked, säger Tommy Jonsson till Sportbladet.

En och en blev Jonsson, Andreas Dackell och Ove Molin inkallade till Stefan Bengtzén och Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

– Man tyckte att man kört fast och kommit till ett vägskäl. Det var inte mer än så och dessutom var det ett ganska kort möte, säger Jonsson till Hockeysverige.se

Tommy Jonsson, som förde Brynäs till SM-guld 2012, blir andra tränaren som får lämna SHL den här säsongen. Tidigare har ju Anders Forsberg sparkats av Modo.

- Jag har min analys. På något vis är det så att det ena påverkar det andra. Lite historien som vi har haft med oss i ryggsäcken hela säsongen. Redan från början hade vi ett lite för oerfaret lag. Det var jag ärlig och sa redan förra våren till klubbledningen. Av elva nyförvärv var åtta debutanter, säger Tommy Jonsson till Hockeysverige.se.

– Att det skulle bli en tuff uppgift att tillhöra det vi gick ut och sa att vi skulle tillhöra, det ihop med att vi fick tuffa skador på flera av våra etablerade spelare, gjorde att vi hamna i en situation som blev jobbig. Vi fick slita enormt hårt på vissa lagdelar. Jag tycker att killarna har krigat och gjort ett enormt jobb utifrån dom förutsättningar vi har haft, säger Tommy Jonsson till Hockeysverige.se.

Tommy Jonsson lämnade tämligen omgående Gavlerinken.

– Jag har inte hunnit säga något mer eftersom det i stort sätt bara var att packa och gå hem.

– Det jag vill säga är att jag önskar Brynäs lycka till och jag vet att killarna kommer att lösa det här, säger Tommy Jonsson till Hockeysverige.se.

Mer läsning