Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrås poängkungar öppna för spel i Modo

/

Två träningar med Modo i december blev det för Emil Pettersson och Ludvig Nilsson. Efter Timrås konkurshot öppnar nu båda spelarna för att byta Modos träningströja mot en matchtröja.
– Om Timrå går i konkurs får vi ta det därifrån och se om någon klubb vill värva en redan nu, säger Pettersson till allehanda.se.

Annons

Timrås konkurshot har inte gått någon hockeyintresserad obemärkt förbi. Inom en snar framtid kan de rödvita tvingas lägga ned sin verksamhet - en verklighet som gör ont i Emil Petterssons Timrå-hjärta.

– Det är vemodigt såklart att tiden i klubben kanske avslutas på det här sättet. Det känns inte rättvist för någon, säger Pettersson som främst tänker på juniorerna i föreningen.

– Jag lider med de på hockeygym. Jag har en bror som går där och jag vet hur det var att sätta in sig i allt, skolan och allt utanför, när man började på gymnasiet. Om det nu blir konkurs ska de först hitta en ny klubb och sedan nytt hockeygym. Det måste vara riktigt tungt och brorsan har sagt att det är oroligt och deppigt i J18-laget.

Medan Timrås säsong så här långt har handlat om krisrubriker och placeringar på den nedre halvan i HockeyAllsvenskan har Emil Pettersson vuxit fram till en av klubbens profilstarkaste spelare. Poängbäst, 30 poäng på 42 matcher, är han också. Hans säsong har skapat intresse från andra klubbar och Modo samt Skellefteå är sugen på 21-åringens namnteckning.

– Det är jättekul att två SHL-klubbar har visat intresse. Det är ett bevis på att man gjort någonting rätt. Deras intresse är främst för nästa år, men om Timrå går i konkurs får vi ta det därifrån om någon klubb vill ta en redan nu.

Under sommaren 2013 draftades Emil Pettersson av Nashville Predators. Han har sedan dess haft kontakt med klubben och de följer hans utveckling noggrant. Nästa säsong vill NHL-klubben se Pettersson i SHL.

– De vill att jag ska spela i SHL nästa år. Särskilt efter denna säsong och de vill att jag ska ta nästa steg.

Emil Pettersson, som tillhört Timrå sedan 2009, berättar att Nashville har en plan för hans framtid och ser gärna att han får en poängproducerande roll i sin framtida klubb. Något som talar för Modo.

– Jo, så är det. Konkurrenssituationen är helt annorlunda i lagen om man jämför. Modo är fortfarande ett bra lag även fast de ligger där de ligger. Det är ganska fräscht för mig så jag har inte bestämt mig på något sätt.

En annan spelare som är het på spelarmarknaden är Ludvig Nilsson. Huddinge-produkten är dock fåordig men erkänner att Modo är intressant.

– Det är svårt att sia om. Det är lite känsligt, men alla SHL-klubbar är intressanta.

Mer läsning