Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar sats mot snygg avslutning

Tabelljumbon Modo tar sats inför slutspurten i SHL, och var man landar har man ingen aning om.
– Viktigast är att få ihop laget, gnugga spelidén och vinna matcher, säger tränaren Per-Erik Johnsson.

Annons

Med elva omgångar kvar Modo ligger sist i SHL, elva poäng från en play in-plats och allt annat än ett allsvenskt kval i mitten på mars vore inget annat än en praktsensation.

Men Modoledningen snackar varken slutspel eller kval, det är en match i taget som gäller, och framför allt då att hitta vinnarspåret.

– Vi tränade stenhårt måndag, tisdag och onsdag förra veckan för att nöta in systemet vi tänkt oss och det såg bra ut, men sen ska vi ta det in i match också, säger "Perra" Johnsson.

Hur skiljer sig det systemet från det Anders Forsberg använde?

– Inte en aning, men vi har försökt tydliggöra vad som händer i egen zon när motståndarna har pucken, hur vi ska hålla bredd, och vilka banor vi ska ta för att ta oss in i anfallszon.

– Sedan har vi jobbat hårt med power play och vi är på rätt väg, säger Johnsson som berättar att Jonas Ahnelöv och Radek Smolenak (Modos två landslagsbidrag) ska in i någon av de två uppställningarna.

På tisdagsträningen var det mycket power play-spel och både Marcel Hossa och Travis Roche ser ut att få stora roller. Hossa gör debut mot Djurgården och Travis Roche är äntligen skadefri efter en säsong med skador och sjukdomar.

– Travis är som ett nyförvärv. Han har haft problem mest hela tiden, men nu har han kört stenhårt och tagit enorma kliv sista veckorna. Och när de andra hade träningsfritt i slutet på veckan körde Hossa och Roche på egen hand i Modohallen.

– Och när det gäller Hossa hoppas vi att han har med sig lite mål i ryggsäcken.

Nu när SHL går in i den sista femtedelen har Modo egentligen bara ett fokus: få in en vinnarkänsla i gruppen.

– Ska vi sätta press på de vi jagar måste vi börja vinna hockeymatcher. Vi har chansen att vinna varje dag då vi släpper in så lite mål. Sett till de fyra senaste matcherna har vi inte haft någon svacka. Kan vi även fortsättningsvis vara starka bakåt, då vinner vi matcher, säger Perra och fortsätter:

– Viktigast är att börja bygga bakifrån med hårt jobb, men ju längre upp i banan man kommer måste kreativiteten öka, men definitivt inte runt egen blå linje.

Mer läsning