Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen kritiserar Modos defensiv

Modo föll stenhårt på hemmaplan mot Örebro med 0-5.
Då kritiseras lagets defensiv av den 17-årige forwarden Carl Grundström.
– Vi släpper till alldeles för bra lägen, säger han till C More.

Annons

Modo kom till spel på hemmais efter en heroisk insats på bortais mot Färjestad. Maxim Lapierre frälste Örnsköldsvikslaget i förlängningen och fixade en skön seger åt den nye tränaren Andreas Johansson.

Under fredagen skulle Johansson och Modo hämta in ytterligare poäng hemma mot Örebro.

Men det blev inte riktigt så.

Nästan elva minuter in i den första perioden gjorde gästernas Johan Wiklander 1-0. Och efter det tog Örebro över matchen totalt. Fast den 17-årige forwarden Carl Grundström tycker att hans lag var klart bättre. Han trycker framför allt på att Modo vann skotten med totalt överlägsna 42-19.

– Vi släpper till för farliga lägen tycker jag. Vi vinner skotten klart i dag och tycker att vi är det bättre laget. Men de gör mål på sina chanser och det gör inte vi, säger Carl Grundström till C More.

Den andra perioden blev inte direkt bättre för Modo. Efter 1.34 smällde Marcus Weinstock in ett klassmål på volley, inte långt senare utökades ledningen till 3-0 genom Daniel Viksten.

Hemmagänget svarade med att byta målvakt - Adam Reideborn ut och Jonathan Bjurö in. Men det hjälpte föga.

Modo släppte in ytterligare två mål i den totala överkörningen och förlorade slutligen med krossiffrorna 0-5. Och efter matchen var ovan nämnde Grundström kritisk mot lagets defensiva spel.

– Det är framför allt försvarsspelet som inte funkar tycker jag. Vi släpper till alldeles för bra lägen. De sätter dit sina chanser när de väl får dem. Det är väl det också, säger Grundström.

Just Carl Grundström var inblandad i ett antal heta situationer med motståndarspelarna. Inte minst med Alexander Hellström.

– Det är så det ska vara. Jag gillar när det brinner till där ute och när det är hett. Det är så det ska vara, säger han.

Nästa match spelas på måndag - även den på hemmais i Fjällräven center. Då tar Modo emot Linköping.

Mer läsning