Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Szwosh lämnar Modo: "En ära att gå till Färjestad"

/
  • Maciej Szwoch har skrivit på ett tvåårskontrakt med Färjestad och lämnar Modo Hockey efter fyra säsonger i klubben.

Det blev fyra år i Örnsköldsviks för målvaktstränaren Maciej Swzosch. Nu går han till konkurrenten i SHL.

Annons

I går berättade allehanda.se att Maciej Szwoch har varit i kontakt med Färjestad. I dag gjorde han klart med klubben, vilket betyder att han lämnar Modo Hockey efter fyra år i Örnsköldsvik.

– Jag går in i det här med stor stolthet. Känner en oerhörd glädje och stolthet att framöver få vara en del av Färjestad BK, säger ”Masken” i ett pressmeddelande från Färjestad.

Läs mer: Han tar över efter "Masken"

Så här säger Färjestads sportchef Leif Carlsson om värvningen.

– Maciej har varit med på SHL-nivå en längre tid och gjort väldigt fina resultat med de målvakter han har haft. Vi vill också ge våra målvakter en större möjlighet att utveckla sig, och det handlar inte om vad Jonathan Höjd gjort utan att vi vill tillbaka till den här biten med erfarenhet som Jonathan av naturliga skäl inte har då han är så pass ung.

Carlsson berättar även om likheterna mellan Färjestads tidigare målvaktstränare, Erik Granqvist och Maciej Szwoch.

– Erik är ju kanske den bästa i landet och kanske i Europa, men nu är ju han borta och vi har haft Jonathan som efter sina förutsättningar gjort ett bra jobb. Nu lyfter vi in en pjäs som har mer erfarenhet och är lite äldre.

Maciej Szowsch tackar också Modo för åren där.

– Jag har haft fyra fantastiska år i Modo Hockey och vill tacka dem. Jag känner stor tacksamhet mot organisationen i Örnsköldsvik. Nu är det dock läge att ta nästa steg och det är en ära att få göra det i Färjestad BK. Det är höga krav och det handlar om att vinna, säger han.

Färjestads kontrakt med Szwoch sträcker sig över två säsonger.

Läs mer: Senaste nytt i Modo Hockey

Mer läsning