Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sweatt brände – och Brynäs föll

Bill Sweatt var inblandad i fyra heta chanser för Brynäs bara i den första perioden.
– Jag skulle ju ha gjort något mål där så hade det här blivit en helt annan match, sa Bill besviket efter 3–1-förlusten mot Färjestad.

Annons

Precis som hela Brynäs var Sweatt rejält på gång redan från första nedsläpp i den här hemmamatchen. Det startade precis där Brynäs slutade i fredagsmatchen mot Luleå – full fart framåt.

– Det kändes faktiskt bättre i kroppen den här matchen än i Luleå för egen del. Vi gjorde en riktigt bra match och speciellt första halvan. Vi var verkligen värd att vinna det här, sa Brynäs bästa målskytt.

För det var ju helt rätt spelare som fick chanserna. Med 19 mål är amerikanen lagets bästa avslutare den här säsongen.

Två gånger var det rena frilägen för den oerhört snabba forwarden – men båda gångerna räddade Fredrik Pettersson-Wentzel i gästernas kasse.

– Första gången kom en klubba på isen i vägen, jag fick vänta in den och kom för nära när jag skulle avsluta. Andra gången var tanken att lägga över den på backhand för att avsluta men jag kände att Färjestadsbacken var för nära och det blev ett skott som målvakten var med på.

Lägg till ett farligt styrningsförsök och så den bästa och hetaste chansen av alla. Ett direktskott som träffade klockrent i stolpen.

– Där handlade det väl mest om ren otur. Jag fick på en bra träff men tyvärr fattades det någon centimeter, menade Sweatt och måttade med tummen och pekfingret.

14–7 i skott skulle utan tvivel ha varit ett överläge med ett eller två mål efter första perioden. I stället kom Färjestad in i matchen i andra perioden och efter lite försvarsstrul från Brynäs fjärdekedja kom ledningsmålet för gästerna.

Men kvitteringen skulle komma i ett power play när Anton Hedman träffade Mattias Nörstebö i huvudet med en tackling. Då slog Anton Rödin in en retur och skipade lite rättvisa.

– Det kändes som om vi var det bättre laget och skulle ta hem det i sista perioden. Tyvärr åkte vi på två snabba och slumpmässiga mål och då blir det tufft, summerade Sweatt.

Per Åslund och Shawn Lalonde hittade rätt inom loppet av två minuter i sista periodens mittskede. 3–1 i baken reste sig aldrig Brynäs från. Men då Leksand förlorade i sudden mot Växjö ser det ändå okej ut.

– Det var ju bra och det är fyra poäng ner till dom. Men vi ska fokusera på det vi gör och spelar vi så här kommer vi att vinna hockeymatcher och ta de nödvändiga poängen för att gå till play in-slutspelet. Och där kan vi bli riktigt farliga.

Själv känner Sweatt att Brynäs har blivit bättre och mycket stabilare efter förändringarna som gjordes.

– Absolut. Vi spelar bättre och har gjort oss förtjänt av fler poäng än vi tagit. Det är bara att titta på den här matchen. Det är fem matcher kvar varav tre här på hemmais. Nu fokuserar vi på nästa match på tisdag och ska vinna där, avslutade Sweatt.

Mer läsning