Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartvadet: Truppen är spännande

/

Förra veckan: Per Svartvadet skrev kontrakt med Noah Welch.
Den här veckan: Svartvadet rev ett kontrakt med Radek Smolenak.
Och sajnade Bill Thomas samma dag.
– Vi har en betydligt mer spännande trupp i år än förra säsongen, säger Modos general manager.

Annons

Det har varit bråda dagar för Modos värvningsansvarige. Förra onsdagen landades prestigevärvningen Noah Welch och fem dagar senare bröts kontraktet med floppen Radek Smolenak.

– Vi har ju funderat ett bra tag på hur truppen ska se ut och Radek ville ha en större roll och det kan vi inte ge honom.

Blev det dyrt att lösa hans kontrakt?

– Vi har haft en jättebra dialog från dag ett och vi har haft en bra förhandling. Jag tänker inte avslöja några detaljer, men det blev bra för båda parter, säger Svartvadet.

Smolenaks kontrakt hann knappt landa i papperskorgen innan Svartvadet ersatt honom med 32-årige Bill Thomas som har två bra säsonger i KHL bakom sig.

Är lagbygget klart nu?

– Nu när fönstren till KHL och NHL är stängda bör det inte bli några negativa överraskningar.

– I fjol fick vi ett sent besked och det var tufft att tappa Viktor Lööv. Nu råkade Brynäs, för att ta ett exempel, ut för samma sak, när Niclas Andersén hamnade i NHL.

Men har ni förstärkt klart? Det ryktas om att ni gjort klart med Bobby Butler, som dock har en skadad hälsena.

– Butler är inte klar för oss, i övrigt tänker jag inte kommentera namn det spekuleras om. Jag skulle säga att truppen är klar och den känns väldigt bra.

Noah Welch är en stor värvning, men han kan missa 15 matcher. Kommer du att förstärka upp backsidan ytterligare?

– Som sagt, truppen känns klar även om vi kollar upp vad som är ledigt. Det gäller att hitta rätt karaktär till rätt pengar. Vi jobbar på och det kan finnas en öppning, som en spelare på try out. Men just nu sitter vi nöjda.

Är det en medveten strategi att värva kanadensare och amerikaner som spelat ett par säsonger i Europa?

– Det är ett stort plus att de har erfarenhet från europeiska rinkar, samtidigt som vi kunnat följa och kolla upp dem på ett helt annat sätt.

Charlotte Gustavsson har sagt du fått fem miljoner kronor extra i spelarbudget. Är pengarna slut nu?

– Nja, vi får väl se om jag skyller på att jag är dålig på att räkna och att pengarna räcker till ytterligare en spelare. Men vi har ekonomi för att få ihop ett bra lag och det tycker jag att vi har nu.

Till sist, är dörren stängd för Niklas Nordgren?

– Nej, jag har inte stängt någon dörr. Vi får se framöver vad som händer. Niklas har inte gjort klart med någon klubb så vitt jag vet och han är Modoit och bor här. Vi får se vad som händer i mitten på juli.

Mer läsning