Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartvadet om Skröder: "Han är en kulturbärare"

/

Per Svartvadet och Larry Huras kom överens om att Per-Åge Skröder ska vara kvar i Modo. Det fick fansen att jubla.
– Nu är det upp till Skröder om hur mycket han kommer leverera, säger Per Svartvadet.

Annons

Förhandlingarna började för ungefär en månad sedan och till slut blev allt klart. Per Svartvadet vaslde att förlänga kontraktet med trotjänaren Per-Åge Skröder, som nu går in på sin tionde säsong i föreningen.

– Det känns bra att äntligen kunna presentera att Skröder är klar för nya år i Modo. Det känns särskilt bra med tanke på den säsong han hade ifjol, där han visade både på och utanför isen att han verkligen brinner för det här, säger Per Svartvadet.

Skröder började den förra säsongen starkt, och visade god form. Han var enligt Svartvadet en ledare både på isen och i omklädningsrummet.

– Jag förväntar mig att Skröder ska fortsätta i den rollen. Han ska vara pådrivande på isen och i omklädningsrummet, lite som han gjorde under förra säsongen.

Läs också: "Ni blir inte av med mig än"

Per Svartvadet har klart för sig att Skröder inte är slut som hockeyspelare, trots att han fyller 37 år i augusti.

– Det är klart att vi väger in alla saker, där åldern är en av dem. Det var ingen självklarhet att han skulle vara kvar men efter dialog med Skröder och folk i min omgivning så har vi bestämt att fortsätta på den här satsningen, säger Svartvadet.

Den nye tränare Larry Huras var en av dem som ställde sig positivt till att förlänga kontraktet med Modo-spelaren som går in på sin tionde raka säsong i Modo.

– Skröder är en kulturbärare, och det betyder mer i dag då det inte är så många som stannar i tio år. Larry Huras har kollat in Skröder och vi är överens om att han är en viktig spelare för Modo både när det gäller karaktär och vinnarskalle, säger Svartvadet.

Exakt vilken roll Per-Åge Skröder kommer få i Modo kommande säsong är oklart. Men Per Svartvadet ser honom fortfarande som en spelare som kan göra mål och poäng.

– Absolut, men det beror också lite på vem han får spela med.

Krönika: "Helt rätt att skriva med 'Chefen'"

Dags för Niklas Sundström att göra comeback igen alltså?

– Ha, ha. Tyvärr är den tiden förbi, men vi får se till att hitta en ny Niklas Sundström bredvid Skröder.

Fansen jublade i sociala medier på onsdagen när det blev klart att Per-Åge Skröder skrivit på för två nya år i Modo.

– Är det så att både vi och fansen gillar en spelare så är det win-win. Det är bättre att behålla en spelare som är populär, än en som inte är det - men det viktigaste är ändå att man är en bra spelare på isen och i omklädningsrummet.

Varför tror du att Skröder är så populär bland fansen?

– Jag tror att det är för att han har en så bra karaktär och vill vinna. Skröder tar inte skit av någon utan ger skit, är tuff att möta och ställer krav. Sånt ser fansen, och våra fans är fans som kan hockey bäst och ser de detaljerna, säger Svartvadet.

Mer läsning