Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartvadet bygger nytt med ny huvudtränare

/

Modo Hockey är två segrar från nytt SHL-kontrakt.
Men Modos general manager Per Svartvadet bygger redan nu för nästa säsong.
– Vi har i princip klart med ny tränare.

Annons

Och för Svartvadet och hans lagbygge gäller bara spel i SHL. Vita Hästen är fortfarande med i matchen, men Modos GM är övertygad om att klubben klarar det här.

– De flesta har visat väldigt bra karaktär under den här perioden. Vi har fått hugg och slag och handskar i ansiktet, men v i slår inte tillbaka och är väldigt fokuserade på det vi gör. Jag är stolt över hur spelarna uppträder, säger Svartvadet.

Just nu går Svartvadet och längtar efter att den här säsongen ska vara över och att Modo då även i fortsättningen ska kunna kalla sig SHL-lag så att han kan färdigställa och presentera nästa säsongs lag och stab.

På tal om ledning så är det också definitivt klart att Peter Forsberg fortsätter som assisterande general manager och enligt Svartvadet har han en stor roll i "nya" Modo.

– Peter gör ett jättejobb och han är verkligen på. Nu gasar vi tillsammans, säger Svartvadet och fortsätter:

– Vi har kommit långt i arbetet för nästa säsong och nu längtar jag efter att få rulla ut det här.

Det sägs att ni har klart med ny tränare för kommande säsong?

– I princip är det så, ja. Men vi ska avsluta den här säsongen först. Han kommer också att få en roll i lagbygget och är med i dialogen, men det är vi som sätter mallen och vi kommer inte att byta färdriktning.

Har du klart för dig hur lagbygget kommer att se ut?

– Ja, det har jag, men sedan är det naturligtvis en massa faktorer som spelar in, men det kommer att bli bra, säger Svartvadet som varken kan eller vill utveckla ämnet.

Den här säsongen ska avslutas först.

– Det kommer att bli en del förändringar och det är en hel del att göra. Men jag känner att vi har bra koll på läget och vi kommer att få ett bra lag, ett väldigt intressant lag.

Men är det inte svårt att planera för nästa säsong när ni inte har klart med serietillhörighet?

– Vi jobbar efter att vi ska vara ett SHL-lag, men allt blir mer konkret när säsongen är slut. Vi pratar kontinuerligt med de spelare som finns i klubben och vi har externa kontakter. Men det jag vet är att Modo är en attraktiv klubb.

Men har du pengar till att bygga ett nytt och starkare Modo?

– Vi jobbar för en större budget till spelarinköp, så ja, det hoppas jag.

Mer läsning