Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svårt att fokusera på hockeyn"

Modo Hockey spelar för att rädda sin SHL-status och man får göra det utan sin poängkung Per-Åge Skröder.
– Det har varit svårt att fokusera på hockeyn en tid, säger Modo-veteranen.

Annons

Per-Åge Skröder har missat ett flertal matcher de senaste veckorna "på grund av personliga skäl" och han berättar nu öppet om sin sorg.

Hans mor gick bort i veckan efter en kortare tids sjukdom, endast 60 år gammal.

– Mamma fyllde 60 år i mellandagarna, jag är glad att hon fick fira det, säger Per-Åge.

Per-Åge Skröder är en av Modos verkliga nyckelspelare men har precis som sina lagkamrater haft en tung hockeymässig säsong, och nu berättar Per-Åge också om den tunga tiden vid sidan av ishockeyn.

– Mamma fick sjukdomsbeskedet i slutet på november, att hon drabbats av cancer och sedan gick det fort.

Med det beskedet och sjukdomsförloppet var plötsligt inte ishockeyn det viktigaste i Per-Åges vardag.

– Tidvis har det varit väldigt jobbigt. Man har ju försökt fokusera på hockeyn, men det har varit svårt, säger Per-Åge och fortsätter:

– I rätt många matcher har man inte varit riktigt där. Visst, jag har gått dit för att göra mitt jobb, och sedan ägna sig åt det som är vid sidan av, men det är klart att det här har påverkat mig mycket.

– Det har varit tider man inte varit med i skallen i vissa matcher.

Hur har vardagen sett ut?

– Vi har varit hemma i Norge i olika omgångar, vi har försökt få ihop det så att jag kunnat åka hem en hel del och jag har haft ett enormt stöd av Modo.

– Så fort man luftat det här med Modoledningen har de förstått min situation med att bo här och ha föräldrarna i Norge. Trots att det hände nu mitt i kvalspelet har Modo stöttat mig. Det har inte varit något snack från deras sida, inga problem alls. De har förstått min sits och jag är otroligt tacksam över det, säger han.

Per-Åge Skröder tränade med laget under tisdagen men kommer inte att spela i den fjärde matchen mot Vita Hästen i Norrköping. Han får nu i stället tid att ägna sig åt familjen och ta farväl av sin mor då begravningen är i slutet av veckan.

– Vi tar en dag i sänder då det gäller Per-Åge. Nu får han fokusera på familjen, säger Modo-tränaren Per-Erik Johnsson.

Per-Åge Skröder säger själv att han hoppas att inte missa några fler matcher än onsdagens möte.

– Jag hoppas vi avslutar den här serien nu då det har sett stabilt ut. Det blir tufft i Norrköping men kan vi stå emot första 20 minuterna klarar vi det.

– Anledningen till att vi har 3–0 i matcher är att vi hållit en strikt defensiv, hjälpt Linus i målet och inte gått bort oss. Fortsätter vi så klarar vi oss. Vita Hästen ska vara bra om de ska ta fyra raka.

Mer läsning