Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superlöftet får A-lagskontrakt – Johansson lånas ut

/
  • Felix Sandström har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs A-lag.

Brynäs väljer att satsa på Felix Sandström och Bernhard Starkbaum.
Därmed har Johan "Honken" Holmqvist gjort sitt i Brynäs – och Jonas Johansson kommer att lånas ut.
– Det vore tjänstefel att inte satsa på våra målvaktstalanger, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Annons

Många trodde att Johan "Honken" Holmqvist hade gjort sitt i Brynäs när han inte fick något nytt kontrakt efter säsongen 2013/2014.

Men sjukdomsproblem på både Felix Sandström och Jonas Johansson gjorde att Brynäs värvade tillbaka "Honken" från Almtuna i slutet av säsongen.

Nu har Brynäs gamle guldhjälte fått samma besked – igen.

– "Honken" kom in och gjorde det fantastiskt bra, men nu har vi två otroligt skickliga yngre målvakter och det vore tjänstefel att inte satsa på dem i det här läget, säger Bengtzén till Sporten.

Felix Sandström skrev på torsdagen på ett tvåårskontrakt med A-laget – och kommer tillsammans med Bernhard Starkbaum att bilda Brynäs målvaktspar kommande säsong.

Det betyder att Jonas Johansson kommer att lånas ut till en allsvensk klubb.

Johansson, som hade en besvärlig säsong, där en halssjukdom höll honom borta från spel under stora delar av säsongen, måste få speltid.

– Vi känner att Jonas måste få spela så mycket som möjligt. Vi måste få svar på vart han står. Just nu anser vi att han inte riktigt är där för att kunna utmana Bernhard om förstaspaden, säger Bengtzén.

Vilken klubb det blir är fortfarande inte helt klart, men mycket talar för att det kommer att bli Almtuna.

– Vi jobbar med att hitta en klubb där han kan få mycket speltid. Det ska inte vara ett korttidslån, utan Jonas kommer att lånas ut hela säsongen, säger sportchefen.

Felix Sandström anses vara en av Sveriges absolut största målvaktstalanger. Som 17-åring gjorde han debut i SHL förra säsongen.

– Det känns jättebra att vi har skrivit ett avtal med honom. Han har visat att han är en otroligt stor talang, och jag tror han kommer att kunna vara med och utmana "Starky", säger Bengtzén.

Mer läsning