Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnvärvningens framtid oviss

/
  • Radek Smolenak var petad mot Vita Hästen.

Han värvades till Modo för att hjälpa klubben kvar i SHL. Tre månader senare sitter Radek Smolenak på läktaren när Modo kvalspelar mot Vita Hästen. Nu är 28-åringens framtid oviss.
– Jag har spelat tillräckligt länge för att veta att hockey är business och du vet aldrig var du vaknar nästa dag.

Annons

23 matcher, 9 poäng och -12 i plus-minus-statistiken. Radek Smolenaks facit i Modotröjan har varit allt annat än bra sedan ankomsten i december. När Modo inledde kvalspelet mot Vita Hästen under måndagskvällen var tjecken också bänkad och uppskickad på läktaren.

– Han har inte varit tillräckligt bra. Vi har en stor konkurrenssituation i laget, motiverade assisterande tränaren, Henrik Gradin, beslutet.

När Modo tränar under tisdagen är Radek Smolenak med på isen. Han smågnabbas med Donald Brashear, kör extraträning med Adam Reideborn och är på bra humör - trots petningen. Han är mest chockad över polaren Brashears mål.

– Ibland hittar även en blind ekorre nöten, säger han och skrattar.

– Nej då, jag är glad för hans skull. Det var ett viktigt mål och han betyder mycket för gruppen. Sedan kom han faktiskt till mig innan den perioden och frågade mig var han skulle stå i powerplay för det är vanligtvis där jag står. Jag gav honom ett litet tips och det var därför han gjorde mål. Det var 50 procent tack vare mig skulle jag säga, berättar Smolenak och ler lurigt.

Matchen mot Vita Hästen följde han på plats. En viktig seger, känner han, men han hade gärna varit på isen i stället för läktaren.

– Vi vann och det är det viktigaste, säger Smolenak.

Blev du frustrerad över petningen?

– Inga kommentarer.

Vad sa tränarstaben till dig?

– De sa bara att jag inte spelar.

Inget mer än det?

– Nej.

Vad säger du om din roll i Modo, tycker du att du borde användas annorlunda?

– Inga kommentarer.

På torsdag väntar match två i direktkvalet mot Vita Hästen. Då är det Norrköping och Himmelstalundshallen som gäller för Modo - och kanske Radek Smolenak. Inget beslut har ännu tagits om han kommer att spela.

– Det är inte upp till mig. Jag kom hit för att spela och inte sitta på läktaren. Jag har tränat hårt och väntat nu, men det handlar inte om mig. Om jag inte spelar och vi ändå vinner är det lugnt. Vi måste vinna så vi håller oss kvar.

Julvärvningen Smolenak (han blev officiellt klar för Modo bara minuter innan julafton) sitter just nu på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Men där ligger inte tankarna än - just nu är det bara kvalspel som gäller.

– Jag tänker inte på nästa säsong om jag ska vara ärlig. Just nu handlar det bara om att vinna matcher så att vi är i SHL nästa år. Sedan tar vi det därifrån. Det är för långt bort för ett beslut nu utan vi ska bara vinna denna serie så vi får en bra sommar, säger han och tillägger:

– Jag har spelat tillräckligt länge för att veta att hockey är business och du vet aldrig var du vaknar nästa dag.

Mer läsning