Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnspelare på ingång till Modo

/

Modo väntar på förstärkningar. Förlusten i Leksand var ett rop på hjälp. Laget klarar inte att överleva i SHL på egen hand. Nu väntar alla på hjälpen.
– Vi har ett bra lag som skulle kunna göra det bättre. Men får vi hjälp så är det bara att tacka och ta emot, säger kaptenen Samuel Påhlsson.

Annons

Rykten om Marcel Hossa och Ryan Lasch dök upp före matchen i lördags.

– Det florerar en rad namn, Marcel Hossa är väl ett av dem, men det är inte vi tränare som bestämmer, säger assisterande tränare Henrik Gradin.

Även Leksand uppges jaga den NHL-meriterade Hossa.

– Det ska väl in några spelare, sedan får vi se vad som händer, säger Henrik Gradin.

Per-Erik Johansson låter klubbledningen sköta värvningarna. Han måste ägna all tid åt att hålla igång hockeyrespiratorn så att Modo inte kollapsar under alla motgångar

– Jag vet inte så mycket om Hossa, men det hade väl varit en riktig tillgång om det stämmer, säger Per-Erik Johnsson.

Den ödesmättade lördagskvällen i Leksand kan ha varit då allt hopp dog. Kvalspelet kommer allt närmare. Donald Brashear avslöjade sin ånger.

– Vi hade något bra på gång före jul, så åkte jag hem till familjen och stannade ett tag. Så här med facit i efterhand skulle jag kanske stannat och hjälpt laget, säger han.

NHL-veteranen gjorde ingen hemlighet om att situationen är mycket allvarlig. En av Sveriges mest traditionstyngda klubbar står vid avgrunden och kämpar för sin överlevnad.

– Killarna kämpar så hårt de kan, men vi räcker inte riktigt till och göra så många enkla misstag, säger Donald Brashear.

Modo har 16 omgångar på sig att äta in de elva poängen upp till Brynäs ovanför kvalstrecket.

– Läget är så klart väldigt allvarligt, det kan vem som helst se. Men vi ska inte ge upp, utan fortsätta att kämpa, säger Samuel Påhlsson.

Han och lagkamraterna väntar nu på nyförvärven. Ingen vet riktigt vad som händer bakom kulisserna hos de som bestämmer i Modo hockey.

– Vi får inte veta så mycket förrän det är klart, man kan bara anpassa sig till situationen och se vad som händer, säger Samuel Påhlsson.

Bakom Modo flåsar en brokig blandning av allsvenska klubbar som gärna tar sig in i finrummet på bekostnad av hockeyikonen från Örnsköldsvik. Modo riskerar att bli ett museiföremål.

– Vi kan inte tänka så mycket på det. Nu är det här och nu som gäller, vi behöver fundera på vad som blir fel och rätta till det, säger Samuel Påhlsson.

Donald Brashear har inte heller gett upp.

– Man kan kanske inte säga att jag spelar, men jag tänker fortsätta att kämpa med moralen, säger han.

Mer läsning