Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnans pappa flygs hem

/

Jack Flanagan kom till Örnsköldsvik för att se sin son Kyle spela med Modo.
– Men pappa blev sjuk och nu flygs han hem. Vi är otroligt tacksamma för allt stöd vi fått, säger Modocentern.

Annons

Jack Flanagan lämnade New York för Örnsköldsvik för att under tre veckor följa sonen Kyle under slutet av säsongen. Men Jack blev sjuk och under nästan hela den tiden har han fått tillbringa på sjukhus.

– Han hann bara se en match, säger Kyle som är fåordig och väldigt lågmäld under samtalet.

Resten av tiden har Jack Flanagan vårdats på sjukhus i Ö-vik och under den tiden har även Kyles mamma Kathy och brodern Sean kommit till Örnsköldsvik för att stötta Jack under hans tuffa sjukdomstid.

Men Jack behöver komma hem till New York igen för att få vård och då startade släkt och vänner en insamling på nätet som heter "Bring back Jack". En insamling som skulle gå till att chartra ett ambulansflyg för att det skulle hämta Jack Flanagan i Örnsköldsvik.

På insamlingens hemsida säger familjen Flanagan bland annat att det blir en svår hemresa för Jack då hans svåra sjukdom gör att han behöver avancerad vård. Väl hemma kommer han att behöva långvarig medicinsk omvårdnad.

Insamlingen startades i tisdags och målsättningen var att få in 25 000 dollar. I dagsläget har man fått in nära 65 000 dollar!

Även Modo Hockey har varit med och bidragit till insamlingen då klubben skänkt 1000 dollar.

– Det är fantastiskt och vi är otroligt tacksamma. Vi har fått enorm hjälp av så många för att få hem pappa så han kan få vård. Vi kan inte tacka tillräckligt för den överväldigande vänligheten, säger Kyle och fortsätter:

– Att få hem pappa är väldigt viktigt för oss. Jag såg fram emot att han skulle komma och hälsa på mig, men han såg bara en match innan han blev sjuk.

Kyle Flanagan vill också passa på och tacka ledningen och klubbkamrater i Modo Hockey för allt stöd, men framför allt läkare och sjuksköterskor på Ö-viks sjukhus.

– Vi är evigt tacksamma.

Det chartrade ambulansplanet lämnar Ö-vik i morgon med Jack ombord för destinationen Syracuse, New York.

Här kan du följa flygplanets färd

Mer läsning