Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan gör debut i Mododressen

/

Pappren är i ordning och Maxim Lapierre längtar efter att spela match igen.
Därför debuterar han mot Skellefteå.
– Det ska bli fantastisklt roligt, säger Lapierre.

Annons

Modos senaste värvning, Maxim Lapierre, anlände till Örnsköldsvik i fredags och har tränat två pass med sitt nya lag och nu är han redo för att spela.

Det tycker coachen Larry Huras, och Maxim håller med.

– Jag behöver matcher för att komma in i det här, lära känna laget, spelarna och spelstilen. Det känns bra att jag får två matcher inför premiären, säger Lapierre som såg oförskämt pigg ut på träningen.

Det tyckte Larry Huras också.

– Max har åkt skridskor fem, sex pass i veckan den senaste månaden och han är i fysiskt väldigt bra form. Det han behöver nu är matcher samt att lära känna sina lagkamrater.

På tisdagens träning ledde Lapierre en kedja med Bobby Butler och Calle Grundström och de kommer med största säkerhet spela tillsammans mot Skellefteå.

– Bobby känner jag lite sen tidigare, en väldigt bra hockeyspelare, säger Lapierre och fortsätter:

– Calle är en ung spelare med massor av fart och energi. Det här känns bra.

För Larry Huras gäller det nu, med två träningsmatcher kvar, att få ihop formationerna och han tycker att lagbygget börjar sätta sig.

– Vi börjar komma nära nu, men jag är inte helt säker på hur det kommer att se ut. Spelarna slåss fortfarande om några platser. Vi har en bra konkurrens.

På backsidan slåss nio backar om sju platser och på tisdagsträningen rullade Huras på rejält med backparen.

– Vi är inte klara där än. Vi kommer att spela med sju eller åtta backar mot Skellefteå, men sex av dem kommer att få mer istid än de övriga, säger Huras.

Då det gäller forwardssidan tränade Modo med följande enheter: Bobby Butler, Maxim Lapierre, Calle Grundström/Per-Åge Skröder-Kyle Wilson, Juha-Pekka Haataja/Bill Thomas-Byron Ritchie-Victor Olofsson/Ludvig Nilsson-Emil Pettersson-Gustav Possler.

Mer läsning