Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statsministern: "Jag lider med Modo"

/
  • Stefan Löfven besökte Fjällräven Center under julhelgen, och försöker se Modo så ofta han kan. Just nu lider Statsministern med laget.

Modo ligger sist i SHL-tabellen och Stefan Löfven suktar efter sportsliga framgångar för sitt favoritlag

Annons

Modo föll mot Frölunda med 3-4. Stefan Löfven var samtidigt på konståkning i Globen, när Expressen fick tag i honom.

– Jag lider med Modo. Jag tycker verkligen om laget, och det är tufft nu, säger han till tidningen.

Stefan Löfven som försöker se Modos matcher så ofta han kan har en teori om varför Modo inte vinner hockeymatcher. Det sitter i huvudet.

– Jag tror knappt att de har vunnit sedan november. Jag följer inte spelet så noggrant men noterade att de förlorade mot HV 71 senast med 1-0. De spelar många jämna matcher, men det är väldigt många uddamålsförluster. Det brukar vara typiskt för ett lag som har det svårt mentalt. Det är någonting mentalt som måste till, säger han.

Modo Hockey letar en ny tränare, och ett av namnen är Leksands förre tränare Robert Sjur Nilsen, enligt uppgifter till allehanda.se. En lösning som Stefan Löfven inte är främmade för.

– Jag tycker att man ska försöka tänka nytt. Det är lätt hänt i Sverige, att det blir ett gäng tränare som ofta åker runt mellan olika lag. Man borde tänka lite nytt. Men nu ska vi se till att klara den här säsongen först och främst. Mycket talar för kval, och det är tre veckors osäkerhet. Det blir tufft, säger Löfven.

Mer läsning