Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören Häggkvist: Jätten Welch fixade poängen för Modo

Det var inte rättvist. Men Modo fick hur som helst med sig en viktig poäng.
Det viktigaste att ta med sig från matchen; backen Noah Welch var stekhet och såg på egen hand till att Modo inte lämnade matchen tomhänt.

Annons

33-årige amerikanen spelade klart mest av alla i kväll – nästan 30 minuter. Och när han spelade sin tredje match i Modotröjan kom äntligen målen. Skillnaden nu jämfört med de två tidigare matcherna var att Welch fick igenom skotten.

Två mål, 1–1 och 2–1, efter skott från långt håll – och Welch assisterade dessutom till Bobby Butlers 3–3 i slutminuterna.

Noah Welch hade sedan ett jätteläge att avgöra i förlängningen.

Welch såg ut att trivas att spela med Shaun Heshka (nästan 26 minuter i istid) och Heshka har vuxit när han fått Welch vid sin sida.

Första perioden var jämn, Modo var något bättre. Linköping ökade tempot i andra och var parkerad i Modos försvarszon nästan hela tiden under de första tio minuterna. Inte helt oväntat kom det en timeout från Andreas Johansson. Modo jämnade ut spelet något i tredje.

Modo har bara tre vinster på nio matcher i Fjällräven Center. Det är ett bedrövligt facit. Och publiken sviker. Bara 3 700 kom till måndagens match mot Linköping. Det är den sämsta siffran någonsin i Fjällräven Center som har funnits sedan 2006.

På onsdag är det ny match i Fjällräven Center – Modos tredje raka hemmamatch. Nykomlingen Karlskrona kommer på besök i ett otroligt viktigt bottenmöte.

Mer läsning