Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skröder: "Vi har fått en trygghet, tidigare kunde det fara hej vilt"

/
  • Per-Åge Skröder om den tunga förlusten mot Skelllefteå.

Frustrerad? Ja.
Uppgiven? Nej.
– Vi i gruppen vet att vi kommer att klara det här, säger Per-Åge Skröder.

Annons

Modo Hockeys målmaskin hade nätat två matcher i rad inför mötet med Skellefteå, men nu nollades han av storspelade Skellefteå-målvakten Erik Hanses. Precis som alla övriga Modoiter.

– Det är frustrerande, men det spelar ingen roll hur bra du spelar om du inte gör mål.

Modoveteranen Skröder har, precis som sina Modokamrater, visat bra form senaste matcherna, men man har inte fått full utdelning. Och glappet till Rögle på säker mark är fortfarande nio poäng.

Men panik? Nej.

– Jag tycker att vi spelat fem bra matcher i rad men fått med oss för lite poäng. Vi visade att vi kan, vi har 34 skott och mängder med lägen, säger Skröder och fortsätter:

– Vi har spelat bra och vi tror på det gör och vi får allt större självförtroende. Vi möter ettan och tvåan i serien och vi bevisar att vi kan. Men ska ha med oss poäng.

Men trots förlusten mot Skellefteå har veteranen framtidstro.

– Spelsystemet börjar sätta sig. Tidigare kunde det svaja, men nu håller vi en bra nivå. Vi har inte den panik i spelet som vi hade tidigare. Tidigare kunde det fara hejvilt. Vi har fått en trygghet i spelet.

– Vi känner att vi tror på det här och jag vet att vi kommer att plocka poäng framöver. I dag kör vi ända in i kaklet och så länge vi skapar lägen är jag inte orolig.

Per-Åge Skröder har varit med om bra tider i Modo – och tuffa. Som nu.

– Det finns ett fantastiskt driv i gruppen, vi tävlar varje träning och det är bra tryck. Hade vi inte haft det hade jag varit orolig, men gruppen visar att de tror på vad vi gör.

Vad har tränarna Andreas Johansson och Fredrik Olausson betytt sedan de kom in?

– De har enorma vinnarskallar och de är väldigt noggranna i allt de gör. Jag har spelat med Fredrik och Andreas har jag haft som tränare förut och de är två tjurskallar som försöker sätta tryck på oss varje dag och det är väldigt bra.

Du har varit med om toppar och dalar i det här omklädningsrummet. Känner du att det finns någon form av framtidstro just nu?

– Jo, det har nog varit värre. Gruppen vi har är bra och ingen faller ur och vi drar med varandra och trycker i rätt riktning. Även om förlusten mot Skellefteå är jobbig så så vet vi innerst inne att vi gör en bra match, säger Per-Åge Skröder.

LÄS MER: Wallsons oväntade utspel

■■ Nu kan du få pushnotiser när vi skriver om Modo. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning