Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skröder: "Ska visa att jag kan prestera"

/
  • Per-Åge Skröder kommer att ha fortsatte kamper med Färjestad och Ole-Kristian Tollefsen kommande säsong.
  • Per-Åge Skröder är glad över att ha skrivit på ett kontrakt över två nya år i Modo Hockey.

Han har kallats Modos bästa värvning genom tiderna. Nu förlänger Per-Åge Skröder kontraktet med Modo Hockey.

Annons

Han värvades till Modo Hockey säsongen 2006/2007. Sedan dess har han varit kvar och nu står det också klart att Modos målfarlige norrman kommer att fortsätta spela hockey i Modo och Örnsköldsvik. Totalt har det blivit 517 matcher och 190 mål i Modo Hockey. Nu planerar Per-Åge Skröder fortsätta att göra både mål och matcher i Örnsköldsvikslaget.

– Ni blir inte av med mig än, säger Per-Åge Skröder skämtsamt och fortsätter:

– Det känns kanon och är roligt att vara kvar i Modo Hockey. Det var en del klubbar som hörde av sig, men jag och Perra kom fram till att vi trivs ihop och hittade en bra lösning.

Lösningen blev ett tvåårskontrakt, och nu hoppas Modo Hockey att en spelskicklig center vid Skröders sida ska göra att det lossnar ordentligt i offensiven kommande säsong.

– Det beror på vilka spelare som kommer in. Det är tidigt i maj nu och huvudsaken är att vi har ett lag som fungerar i mitten av september, säger Per-Åge Skröder och fortsätter:

– Jag spelar där Modo vill ha mig. Vill de ha mig i en producerande roll så spelar jag där, vill de ha mig i en annan roll spelar jag där. Det går inte att kräva av tränaren vem man ska spela med, utan man får den roll tränaren tror är bäst för att laget ska vinna matcher, säger Per-Åge Skröder.

Läs också: Därför blir Skröder kvar i Modo

Per-Åge Skröder har vunnit SM-guld med Modo Hockey, spelat slutspelshockey och kvalserier. Han har varit med om en rad tränare sedan Lückner förde Modo Hockey till guld.

– Alla år är en nystart. Det viktigaste för att vi ska bli ett framgångsrikt lag igen är ett vi får ihop det, och att vi får behålla några stabila spelare över tid. Spelar vi bra på isen så hjälper vi föreningen i stort också, säger Per-Åge Skröder.

Per-Åge Skröder fyller 37 år i augusti, och säger själv att han har mycket kvar att ge på isen.

– Hade jag inte känt så hade jag aldrig skrivit på ett tvåårskontrakt. Jag har motivationen kvar och är taggad. Jag trivs så bra i den här föreningen, och det är en trygghet för mig. Nu är det upp till mig att prestera och jag ska göra allt jag kan för att Modo ska spela bra ishockey.

Skröder går alltså in på sin tionde säsong i klubben. Och han trivs fortfarande i både Örnsköldsvik och Modo Hockey.

– Staden påminner om den jag kommer ifrån i Norge. Familjen trivs bra och allt runtomkring fungerar. Sedan har jag haft en bra roll i laget över tid och det har fungerat spelmässigt.

Krönika: "Helt rätt att skriva med 'Chefen'"

Är Örnsköldsvik ett andra hem för dig?

– Ja, det har blivit så efter så många år här. Barnen är rotade här i Örnsköldsvik.

Den här tiden på säsongen brukar betyda VM-hockey för Per-Åge Skröder. Den här säsongen blev det däremot inget VM-spel. Något som grämer Skröder i dag.

– Det känns faktiskt inte alls bra att se VM på tv. Jag är sugen på att åka ner och spela, särskilt då avslutet på säsongen blev som det blev i samband med min mammas bortgång. Jag fick inge riktigt avslut och ju närmare VM det blev desto mer sugen blev man.

Nu får istället Per-Åge Skröder ägna sig åt försäsongsträning, och se VM-hockey på tv.

– Det gäller att Norge får igång power play- och box play-spelet. Då kan det bli bra de sista fyra matcherna.

Mer läsning