Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skröder om Modos svacka: "Det spritter inte av självförtroende..."

/

Modo går till julvila med fyra raka förluster i bagaget, och man ligger på en kvalplats efter en turbulent höst.
Men Modo-veteranen Per-Åge Skröder ser ljuset i tunneln.
– Men nu är det bara hårt jobb som gäller.

Annons

I "måste-vinna-matchen" mot Malmö såg det ut precis som vanligt för Modo den här hösten. Man började bra, fick 1–0 tidigt, men sedan kvitterade Malmö och Modo blev livrädda för att förlora och gjorde till slut exakt det, förlorade.

Så nu är det kris med stort K för Ö-vikslaget.

– Det började bra, men när de får ettan får de mycket energi och vi får inte stopp på dem. Vi kommer inte upp, det är ett tufft läge just nu, säger Modo-veteranen Per-Åge Skröder.

Många har det jobbigt i Modo-lägret just nu och det är många som underpresterar.

– Alla reagerar på olika sätt när det är tufft, men det syns att det inte spritter av självförtroende i den här gruppen just nu.

Men Per-Åge Skröder försöker se ljuset i tunneln.

– Nu när vi får ett break ska vi vända på det här. Nu är det bara att träna hårt, hitta tillbaka till grunderna, men vi har mycket jobb att lägga ned. Vi har fokus på vad vi ska förbättra och vi vet vad vi ska jobba med, men det blir mycket jobb framöver.

Det här måste vara en av dina tuffaste höstar som Modoit?

Jag har haft många tuffa höstar, men ja, den här har varit jobbig. Nu fick vi ett tränarbyte och fick lite energi men det är nu på slutet vi inte kommit upp som vi vill och vi har fått en dipp. Men vi har gruppen för att vända det här och jag är inte orolig för den biten, men vi behöver bygga självförtroende.

Vad behöver förbättras?

– Mycket, men framför allt målgörandet. Jag har flera lägen mot Malmö men gör inte mål och det är bland annat sådant vi måste jobba med under breaket.

Hur jobbar man upp självförtroendet?

– Vi vet hur vi ska spela, gör man det jobbet noggrant vänder vi på det här. Jag har min roll och sköter jag den kommer vi att vända det här och så är det för alla. Det är mycket jobb som ska läggas ner och det gäller att vara förberedd nu när mellandagarna kommer, säger Per-Åge Skröder.

Mer läsning