Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå tog extrapoängen

/
  • Brynäs Daniel Brodin skymmer Skellefteås Erik Hanses när Tomas Slovak gör 1-2 målet.

Brynäs hade ledningen fyra gånger om.
Men det var Skellefteå som fick med sig extrapoängen.
– Det känns snöpligt, vi har många bra chanser att avgöra, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund till Cmore efter 5–4-förlusten på straffar i Skellefteå.

Annons

Efter en händelsefylld förlängning där lagen radade upp chanser och även drog på sig utvisningar gick matchen till straffar. Där gick Skellefteå segrandes, efter att Axel Holmström placerat in den avgörande straffen mellan benen på Bernhard Starkbaum.

Brynäs hade med sig 1–1 efter en svag inledande period. Då kom laget ut med stor energi i andra perioden och tog över matchen helt.

– Vi äger andra perioden fullständigt, men tyvärr lyckades vi inte hålla ledningen. Vi borde ha avgjort där med två, tre mål i andra, säger Thomas Berglund till Cmore.

Efter att Tomas Slovak dundrat in sitt första mål i Brynäs-tröjan till ledning 2–1, kunde Skellefteå kvittera på sin enda målchans i perioden. Kirill Kabanov höll sig framme på en retur från Starkbaum och petade in kvitteringen.

– Det är vår period rakt igenom. Dom har ingenting förutom målet, säger Anton Rödin till Cmore.

Matchen präglades av en hel del utvisningsminuter. Något Brynäs kunde dra nytta av flera gånger om. Greg Scott och Bill Sweatt gjorde varsitt mål i power play i tredje perioden. Och var tillsammans med Rödin lysande i delar av matchen. Men Skellefteå fortsatte med sina snabba kvitteringar och tog matchen till förlängning och straffvinst.

Tränarna i båda lagen visade flera gånger stor frustration över domarduons beslut. SAIK-tränaren Hans Wallson var mest frustrerad över domarnivån.

– Vad jag vill säga kan jag inte säga. Men det är starkt av oss att bryta tillbaka sett till hur många utvisningar vi får, säger han till Cmore.

Thomas "Bulan" Berglund:

– Jag tycker att det jämnade ut sig till slut ändå. Men dom missade en solklar interference i förlängningen och visade sedan ut en i vårt lag.

Trots en stark insats i Skellefteå med ledning fyra gånger om fick Brynäs bara med sig en poäng. Brynästränaren var nöjd med insatsen, men inte med utdelningen.

– Vi gör en bra match, mot ett bra lag. Jag är nöjd med spelarnas prestationer, säger "Bulan" till Cmore.

Mer läsning