Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå har bara kopplat ett skamgrepp

/

Annons

Man kommer att säga att Skellefteå redan kopplat greppet i den här SM-kvartsfinalen.

Men mest ett skamgrepp i så fall.

Och då vet ni vad jag pratar om.

Den första matchen i en serie kan ofta vara vägledande; ibland kan man få klart för sig att det här kommer att tuta iväg i fyra raka matcher.

Nåt sånt såg jag inte hemmalagets 4–1-seger i Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå var bra, men inte överbra. Man smällde in två mål i rad i power play och det blev helt avgörande, eftersom det gav 2–1 i den första perioden och sedan 3–1 tidigt i den andra.

Brynäs var rätt piggt trots duellen med Färjestad – men utnyttjade inte de målchanser, riktiga sådana, som man faktiskt hade. Det är inte alltid det blir såna möjligheter som Tim Wallace, Adam Brodecki och Pathrik Westerholm fick. Men om de dyker upp, måste det utnyttjas.

Det är det stora minustecknet för Brynäs.

Det stora plustecknet är att Thomas "Bulan" Berglund, med ett tvåårskontrakt i innerfickan på kavajen, nu verkar gå all-in i den roll han alltid har haft.

Retstickans. På isen kunde han både spela och snacka.

Och som tränare kan han både coacha – och just snacka.

Om det blev 1–4 i mål i den första matchen, så var det ändå "Bulan" som satte de chanser han fick. Först i uppsnacket, vad var det han sa? "Skellefteå måste vara århundradets favorit".

Och sedan efteråt, när han snabbt konstaterade att Skellefteå visst var bra – men inte alls så bra som man varit. Helt underbart – och vilket skönt pokercace.

Dessutom var "Bulan" talande tyst när den där rätt vedervärdiga spearingen på Anton Rödin vevades i en teveruta nära honom; Pontus Petterström skickade upp klubban mellan benen på Anton Rödin vid en tekning, men ingen domare såg övergreppet.

"Bulan" gjorde det, men nöjde sig med:

"Bilderna talar sitt tysta språk".

Han hade dessutom helt rätt i det. Det finns inget mer att tillägga, det var fult och det var fegt. Och om inte sånt där bestraffas i efterhand förstår jag inte vad SHL ska med alla tevebilder till. Det g-å-r att acceptera att domarna inte såg vad som hände, trots att en av dem var oerhört nära, men det var ju inte en situation som gick att förutse.

Vad som händer med det där vet jag inte.

Däremot är jag helt säker på att The Bulan Show kommer att fortsätta så länge Brynäs hänger kvar i den här matchserien.

Jag har svårt att se att Brynäs ska slå ut Skellefteå, men jag har också lika svårt att se att Brynäs inte ska pressa sig till minst en, kanske två segrar.

Håll förresten med om att det är väl oerhört typiskt att just hjälten från Karlstad, Tomas "Mr hundra procent" Slovak nu gjorde sitt nästan första misstag på hela tiden i Brynäs när han bjöd Andrew Calof på öppna gatan till 1–0.

Det var annars mycket som var spännande i ett rätt slutspelshett Brynäs: Främst Daniel Brodin, Jonas Nordquist och Westerholmarna. Tänk om de sistanämnda hade gjort mål också.

STISSE DISSAR

Pontus Petterström. Den där klubban mellan benen på Anton Rödin var feg och ful.

Målmissarna. Markus Svensson var bra i Skellefteåmålet – men Brynäs lägen var alldeles för bra för att tappa bort.

Daniel Widing. Det har aldrig gått annat än att gilla personen och hockeyspelare Widing – men måste du göra mål på Brynäs hela tiden?

STISSE HISSAR

The Bulan Show. Brynäs tränare de närmaste åren har greppet i den verbala coachduellen.

Mer läsning