Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadesmällen: Modobacken borta i två månader

/

Modos fysiske back Nichlas Torp missar 6-8 veckor på grund av ett benbrott.
– Aldrig, så länge tänker jag inte vänta, säger Torp själv.

Annons

Det var i matchen mot Rögle Modobacken Nichlas Torp ådrog sig en skada. Modobacken täckte skott med handen och skottet tog så illa att en fraktur uppstod i det högra pekfingret. Det innebär att Torp nu är gipsad och blir frånvarande från spel i sex till åtta veckor.

– Så länge tänker jag inte vänta, jag ska klura ut något och försöka vara tillbaka tidigare. Det finns säkert något specialskydd som fungerar, säger Nichlas Torp.

LÄS MER: Harmonisk Bjurö spelar sitt livs hockey

Det var i slutet av den andra perioden Torp fick ett hårt skott på handsken. Han insåg inte förrän senare att fingret var av.

– Jag spelade klart bytet, och när jag kom in i båset så kändes det som vanligt. Visst, det gör ont att få ett skott på sig, men jag trodde inte fingret var av. Jag upptäckte att fingret var av när jag skulle plocka upp tandskyddet ur handsket, fingret bara vek sig, säger Nichlas Torp.

Sent på lördagskvällen undersökte Nichlas Torp på Örnsköldsviks sjukhus, och det visade sig där att det inte rör sig om ett rakt brott på det högre pekfingret.

– Det tog lite tid med undersökningen då det verkar vara av på flera ställen. De funderade på om jag skulle behöva bli opererad först men det behövde jag inte, utan det räckte med att de gipsade hela handen.

LÄS MER: Näslund om tiden i Modo

Nichlas Torp hoppas nu kunna komma igång med träningen direkt och vara tillbaka snabbt.

– Jag kan göra allt på isen utom att hallå i en klubba. Nu vill jag bara ner på arenan och snacka ihop mig om hur jag ska arbeta mot comeback, säger Torp.

Modo Hockey har fått spelet att lossna allt mer den senaste tiden, vilket grämer Torp lite extra.

– Det känns surt då vi äntligen fått ett spelsystem som fungerar. Sedan uppehållet har det gått framåt hela tiden och nu känner vi oss trygga med det här spelet.

Dessutom har laget en småländsk tränare i Fredrik Olausson.

– Det är skönt att höra lite småländska igen, det kan man aldrig få för mycket av, säger Torp som trots situationen har nära till skratt.

LÄS MER: Segern ger Modo arbetsro

Mer läsning