Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju spelare lämnar Djurgården – poängkungen flyttar utomlands

Hela sju spelare lämnar Djurgården inför nästa säsong.
En av dem är poängkungen Patrik Lundh, som väljer att flytta utomlands.

Annons
Både Markus Ljungh och Patrik Lundh lämnar Djurgården. Bild: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

För fyra dagar sedan åkte Djurgården ur SM-slutspelet när Skellefteå tog sig till final efter att ha vunnit med 6–2 mot Djurgården i den sjätte matchen i semifinalerna.

Och på tisdagen lämnade Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson besked om framtiden för ett helt gäng av spelarna, då det meddelades via hemsidan att hela sju stycken får lämna.

De sju som får lämna är Joacim Eriksson, William Lagesson, Patrik Lundh, Linus Johansson, Markus Ljungh, René Borque och Mikael Ahlen.

Lagesson har varit på lån hos Djurgården och kommer att åtevända till Kanada, och Patrik Lundh väljer att utnyttja sin klausul som gör att han lämnar för spel i utlandet.

– Peppe har varit vår genomgående bästa forward denna säsong och vill efter en lång karriär i SHL pröva på spel i en annan liga, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

För Linus Johansson och Markus Ljunghs del handlar det om att spelarna valt att tacka nej till erbjudna kontrakt, då de båda skrivit på för andra SHL-klubbar. Enligt Expressens uppgifter är det HV71 som gäller för Ljungh och enligt Sportbladet ska Linus Johansson vara på väg till Färjestad.

Mikael Ahlen å sin sida har däremot inte blivit erbjuden något nytt kontrakt av klubben.

– Efter många års uppoffrande spel där han verkligen symboliserar vad en järnkamin står för så kommer vi inte att förlänga kontraktet med Mikael Ahlen. Det är för mig personligen ett väldigt tufft beslut, inte minst med tanke på att jag under mina sista två år som spelare var lagkamrat med Micke och vet vilket fantastisk lagkamrat han är och vilket oerhört Djurgårdshjärta han har, säger sportchefen till klubbens hemsida.

Mer läsning