Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ser en lång framtid i Modo - och välkomnar backbjässen

/

Han har aldrig varit så bra tränad som han är nu. Det är dags för Emil Djuse att växa ut till en av SHL:s bästa backar - och han gör det med ett nyfunnet Modo-hjärta.
– Modo kom in i rätt tidpunkt i min karriär och hjälpte mig tillbaka. Det kommer jag alltid att vara tacksam för.

Annons

Allt startade i Östersund för över ett decennium sedan. Då inleddes Emil Djuses hockeykarriär som bjudit på JVM-silver, spel i tre allsvenska klubbar och två SHL-lag så här långt. Han var en hyllad stortalang och det mesta gick som på räls - fram tills bänknötandet i Frölunda började. Räddningen blev Modo Hockey och Per Svartvadet.

– Det betydde mycket att komma hit och spela regelbundet. Sedan var det en otrolig lättnad i slutet av säsongen när vi klarade oss kvar. Det var inte direkt glädje, utan det var mer som att en stor börda som lättade.

Kan man säga att Modo på ett sätt räddade din karriär med tanke på hur situationen var i Frölunda?

– Ja, absolut. Det hade inte gett mig något att sitta kvar i Göteborg och titta på matcher. Det var en perfekt lösning att få komma till Modo och få förtroende.

Det kanske låter löjligt men känner du att du fått ett Modo-hjärta redan?

– Verkligen. Modo kom in i rätt tidpunkt i min karriär och hjälpte mig tillbaka. Det kommer jag alltid att vara tacksam för.

Just nu köttar Emil Djuse och övriga Modo-spelare försäsong. Allt för att nästa säsong ska bli den bästa möjliga. Och 21-årige Djuse trivs utomordentligt bra med Modos försäsongsupplägg. Det är, enligt honom, bättre uppstyrt än tidigare klubbar han representerat.

– Det känns bra och det har bara varit positivt. Det är ett väldigt klokt upplägg och det är kvalitet på allt vi gör. Förr tränade man kanske för mycket löpning så man kände sig nedtränad och inte orkade fokusera till 100 procent, men nu är det bättre i alla aspekter. Jag känner mig i bättre form nu än vad tidigare har gjort.

Modos försäsongsschema är alltså bättre än din tidigare klubb, Frölundas?

– Ja, det tycker jag absolut.

Ludvig Nilsson, Jonatan Bjurö, Patrik Karlkvist, Byron Ritchie, Shaun Heshka och Kyle Wilson är hittills Modos nya namn för kommande säsong. Det kommer fler - och Emil Djuse ser gärna ett speciellt namn i Modos röda färger.

– Noah Welch. Han är en toppback och om han kommer skulle det vara en riktigt bra förstärkning för oss.

Alla lag skulle väl må bra av en Noah Welch, men tycker du Modo behöver en sådan spelartyp extra mycket i nuläget?

– Ja, det tycker jag. Han är skicklig både offensivt och defensivt. Sedan tar han ett stort ansvar och spelar mycket. Han är en kapten som leder sitt lag, vilket man såg i slutspelet då han dominerade, säger Djuse och tillägger:

– Alla nyförvärv känns spännande, men någon spelare till ska in. Sedan får man inte glömma att vi har många bra spelare kvar i laget.

Emil Djuse, som under yngre dagar hejade på Leksand ("Hela familjen gjorde det, morsan tvingade mig"), har ett år kvar på sitt kontrakt med Modo. Tanken är att den skridskoskicklige backen ska ta ytterligare ett kliv kommande säsong. Om han gör det går allt enligt Djuses plan.

– Jag försöker ta minst ett steg varje säsong och det känner jag att jag klarat av. Jag ska försöka göra det i år igen och jag vill ha mer ansvar och spela mer.

– Just nu tar jag säsong för säsong. Förut tänkte man kanske annorlunda, men nu vill jag bara utvecklas för varje säsong. Sedan vill jag såklart spela i Tre Kronor och ta mig till högsta nivån, men det är en lång väg dit. Jag måste ta stora steg för att få chansen.

Framtiden i Modo då - ser du dig som långvarig i klubben?

– Ja, absolut. Vill Modo ha kvar mig längre är jag definitivt intresserad.

LÄS MER: Han öppnar för att träna Modo

Mer läsning