Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scouten om Modos backvärvning: "Kan bli väldigt bra"

/

Modo behöver få in offensiv spets på backsidan.
Man hittade 22-årige Otso Rantakari.
– Det jag har sett av honom så tror jag att det kan bli väldigt bra, säger scouten Fredrik Andersson.

Annons

Modo Hockey meddelade på onsdagen att klubben gjort klart med den finländske backen Otso Rantakari som är en av finska ligans mest spännande backar. En backtyp som Modo Hockey saknade den här säsongen.

Otso Rantakari är 22 år och har spelat i Espoo Blues de senaste åren där han under säsongen svarat för 20 poäng på 37 matcher. Rantakari blev dessutom årets rookie i den finska ligan under förra säsongen. Då blev det 11 mål och 18 assist. Målnoteringen var den bästa någonsin av en rookie i den finska högsta ligan någonsin.

– Jag såg honom för ganska precis ett år sedan och jag minns honom som en offensiv, skridskoskicklig back med ett bra skott. Jag noterade också att han såg isen väldigt bra, säger Fredrik Andersson och fortsätter:

– Det enda frågetecknet jag satte var för hans fysiska spel, säger Fredrik Andersson.

Men Modo har gott om fysiskt spelande backar, trots att Nichlas Torp går skadad. Det man behöver är en offensiv back som kan leda ett power play och man tror att man hittat det man söker i Blues-backen som den här säsongen toppar poängligan i Espoo Blues.

– Det ska bli intressant att se vad han kan hjälpa truppen med. Vi hoppas få in offensiv spets, säger general managern Per Svartvadet.

Svartvadet har under en längre tid letat förstärkningar till Modo-truppen och Otso Rantakari är klar för spel redan till lördagens bortamatch mot Karlskrona HK.

– Vi ville göra vissa justeringar och vi tror att en sådan här lösningar kan ge bra vibbar till hela truppen. Vi tror också att det här kan bli ett lyft för Otso då vi presenterat ett bra upplägg för honom, säger Svartvadet som berättar att man kollat upp Rantakari väldigt noga.

– Vi har kollat upp honom så noga det bara går och vi har fått väldigt fina vitsord.

Hur skulle du vilja beskriva Rantakari som spelare?

– En ung, talangfull back med styrkan i det offensiva spelet och vi tror att han kommer att hjälpa oss mycket i power play, säger Svartvadet som just nu befinner sig i USA.

Du åker till USA för att värva en spelare i finländska ligan. Låter lite udda, va?

– Ja, du ser. Men jag ska vara här över veckoslutet för att ta emot en sponsorgrupp från Örnsköldsvik och passar på att se några AHL-matcher.

Så det kan bli fler Modo-värvningar inom en snar framtid?

– Nja, jag scoutar för nästa säsong, men det är bra att studera spelare och knyta kontakter, säger Svartvadet som under onsdagen såg Rochester mot Chicago Wolves.

– Jag hann morsa på Kyle Cumiskey som inte spelade, han har skadebekymmer.

Hann du ge Cumiskey ett kontraktsförslag?

– Ha ha, nej, han var inte mottaglig för det.

Fotnot: Otso Rantakaris kontrakt sträcker sig över den här säsongen.

LÄS MER: Gör som Modoikonen – ladda ner Allehandas nya app

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo Hockey, Friska Viljor, Anundsjö eller Härnösands FF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning