Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sargat Leksand tappade 2–0 till 2–3

/

Två bra perioder räckte inte för Leksand.
Gästande Linköping vände 0–2 till seger med 3–2.
– Vi hade en bra chans att vinna matchen, men när man missar sådana öppna lägen som vi gjorde, så vinner man inte, sa Leksandstränaren Andreas Appelgren till Cmore.

Annons

Ett sjukdoms- och skadedrabbat Leksand kom till spel utan fem ordinarie forwards. Det gav flera juniorer chansen från start.

Möjligen trodde Linköping att det skulle bli en enkel resa fram till tre poäng, för i inledningen handlade det bara om Leksand. Laget hann med att skapa ett par riktigt vassa chanser innan Toni Kähkönen hittade rätt med ett rappt skott efter 6.33.

Målet blev ingen väckarklocka för Linköping. Roger Melin tvingades ta en timeout strax efter målet i ett försök att väcka sina spelare.

Det lyckades så där...

Efter 12.16 dundrade Leksands succéback, Linus Hultström, in sitt sjunde mål och 23:e poäng för säsongen.

– En fin passning från Kähkönen, så det var bara att dra till direkt. Skönt att den gick in, det var ett tag sedan nu, sa Hultström om målet mot sin förra klubb.

Linköping arbetade sig in i matchen och fick också utdelning och kontakt i och med Broc Littles reducering före paus.

I den andra perioden tog Linköping över. Skottstatistiken 21–7 säger en del om övertaget. Den logiska kvitteringen i mitten av perioden var dessutom riktigt snygg. Daniel Rahimi frispelade Oscar Sundh som i lugn och ro kunde placera pucken i öppet mål. Då var 2–3-målet betydligt mer slumpartat. Mattias Bäckman sköt från blå och pucken styrdes in i mål via Kevin Kapstad.

– Linköping tog över i den andra. Vi behöver mer fart och pucktempo så att vi inte blir fast i mittzon, sa Leksandsbacken Robin Gartner inför den tredje perioden.

Leksand gjorde också ett bra försök i den sista perioden, men lyckades inte kvittera trots bland annat två lägen i spel fem mot fyra.

– Vi hade otroliga lägen i sista perioden. Om man inte sätter sådana, så vinner man inte, sa Appelgren.

Nästa match spelar Leksand borta mot Färjestad på lördag.

Mer läsning