Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Luleå

/

Luleå greppar möjligheten att ta en av de sex kvartsfinalplatserna i SHL.
Och inte behövde laget spilla särskilt mycket krut heller för att lägga omkull Modo, vars framtid är skakig.
Norrbottningarnas vinst med 4–2 var lika säker som den var rättvis.

Annons

Det fanns annars fog för funderingar på de bägge lagens dagsform. Luleå åkte dit hemma mot bottenlaget Brynäs (0–3) i fredags – och i Linköping skojade hemmalaget bort Modo nästan innan matchen ens hade börjat.

För Modo var det bara en trepoängare som gällde mot Luleå. Det duger i stort sett inte med annat än vinster för att Örnsköldsvikslaget ska ha en chans att slippa kval mot allsvenskt motstånd.

Läs mer: Här finns reprisen av Livebloggen

Och med tanke på Modos prekära läge i tabellen var det inte mycket att fundera på. Ett lag som inte längre har att förlora kan gå ut och bara köra, kanske man kan tycka.

Men inte Modo. Det var krampaktigt från första nedsläpp. Ingenting i försvarsspelet stämde, och framåt blev det inte heller mycket att yvas över.

Redan i den femte minuten slog Luleås lagkapten Chris Abbott in ledningspucken ungefär i samma veva som Modo blev fulltaligt efter utvisning. Nio minuter senare var det dags igen. Backen Kristian Näkyvä störtade fram mot Linus Ullmark och fick en perfekt passning av Daniel Zaar.

Läs mer: Pressfotograf träffades av slagskott

I andra perioden var Modo ett klart bättre lag än i den första. Annat var i och för sig otänkbart. Men några mål blev det inte. I stället fortsatte Luleå att producera. Och när Modos målvakt Linus Ullmark bjöd på gästernas 4–0-mål var det definitivt god natt för Modo.

Den tredje perioden sågs av betydligt färre personer än som inledde matchen. Modo gjorde vad som stod i lagets makt för att krypa närmare i målprotokollet, men det är sannerligen inte mycket som studsar rätt just nu.

För Luleå ser det bättre ut. Det var nödvändigt att studsa tillbaka snabbt efter bottennappet mot Brynäs på fredagskvällen.

Mer läsning