Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK kan säkra seriesegern

Vinner Skellefteå mot Leksand så kan man ha säkrat sin tredje raka serieseger.

Annons

Oavsett hur det slutar mellan Leksand och Skellefteå talar givetvis allt för att västerbottningarna tar hem serien, då man med fem omgångar kvar är 11 poäng före tvåan Växjö.

Vid tre poäng mot Leksand, samtidigt som Växjö tappar poäng borta mot Linköping, säkrar man dock redan förstaplatsen redan i morgon. I så fall blir det tredje raka säsongen som Skellefteå lyckas med den bedriften.

– Det börjar närma sig och det känns väldigt inspirerande. Vi har fortfarande slagläge för att nå en av våra målsättningar, att vinna serien. Det är det vi jobbar för just nu. Det skulle betyda mycket för föreningen. Med tanke på ingångsvärdet på laget inför den här säsongen så vore det en stor bedrift, säger Skellefteåtränaren, Hans Wallsson till norran.se.

– Vi har planer för det som kommer. Är det så att det skulle bli klart så har vi en strategi för det, händer det inte så har vi en annan strategi. Det är det jag kan säga, fortsätter Wallsson.

I Skellefteå ser man ut att få klara sig utan Martin Lundberg och målvakten Markus Svensson i matchen mot Leksand.

Det mesta talar då för att det blir tidigare LIF-målvakten, Erik Hanses, som kommer att vakta kassen på sin gamla hemmaplan.

Serieledaren kommer till spel med en 5–2-seger mot Djurgården i ryggen, efter att innan dess åkt på två raka förluster mot Frölunda respektive Färjestad.

Mer läsning