Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så påverkas Brynäs målvakter av ny regel

/
  • Pecka Alcén tror inte att en mindre målgård påverkar målvakterna särskilt mycket.

Redan kommande säsong blir det NHL-mått på målgården i SHL-matcherna.
– Jaha, det hade jag ingen aning om. Men jag kommer inte att jobba särskilt annorlunda med Felix och "Starky", säger Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén.

Annons

Måtten ändras för att Svenska Hockeyförbundet vill se fler mål i matcherna. Det här gäller även för Allsvenskan och J20 Superelit och förutom NHL så har även KHL samma mått. Nyheten kablades ut under tisdagseftermiddagen.

– Det är svårt att säga hur mycket det påverkar för målvakterna. Kanske blir det en liten justering. Men generellt kan jag säga att de som kommer hit från NHL har haft svårare att ställa om sig än de som går den andra vägen, säger Pecka.

Så för Bernhard Starkbaum och Felix Sandström kanske omställningen går relativt smärtfritt.

– Jag har kört samma träningsupplägg i tio år och jag ser faktiskt ingen anledning att ändra särskilt mycket. Vi kommer att fortsätta köra en hel del skridskoåkning för jag tror det är viktigt även med mindre målgårdar, säger Pecka som inte hade en aning om att den här ändringen var på gång.

– Nä, du är den första som nämner det. Men jag förstår snacket om att mer mål i ligorna. Det är ju ändå det som allting går ut på och så mycket mer energi går det inte att lägga på det.

En annan ändring som görs samtidigt är att tolkningen över spelare i målområdet i samband med mål kommer att ses över. Med samma syfte – att verka för fler mål.

Brynäs målvaktstränare är i alla fall nöjd med målvaktssituationen i Brynäs. Starkbaum fortsätter och kommer att ha 18-åriga jättelöftet Sandström flåsande i hasorna. Felix fick ju stå någon match i vintras men hade en tuff och lång sjukdomsperiod.

Nu är båda i hård träning även om Starkbaum kör mest hemma i Österrike.

– Han kommer hit ibland och kör fys med Magnus Ågren. Sedan har vi ju Jonas Johansson i Almtuna också och det känns riktigt spännande, avslutar Alcén.

Mer läsning