Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så löser Brynäs målvaktsfrågan under junior-VM

/

Under måndagen presenteras den svenska truppen till junior-VM i Finland.
I det svenska laget väntas tre brynäsare ta plats. En av dem är målvakten Felix Sandström. Därför måste han ersättas – och Brynäs sportchef Stefan Bengtzén har lösningen.
– Vi kallar hem Jonas Johansson i två veckor, säger han.

Annons

Junior-VM spelas i Helsingfors 26 december till 5 januari. I den svenska truppen som presenteras vid en presskonferens på måndag eftermiddag kommer tre spelare från Brynäs av allt att döma finnas med.

Förstakedjans Oskar Lindblom samt målvakten Felix Sandström plus den till Almtuna utlånade Jens Lööke.

Brynäs har "lite tur" med spelprogrammet i år och spelar bara tre matcher under JVM. Om Sverige går till finalen 5 januari kan det dock bli lite tajt för spelarna att hinna till bortamatchen mot Skellefteå dagen efter.

Oskar Lindbloms frånvaro blir förstås kännbart för Brynäs, men går att ersätta temporärt med annan befintlig forward. Värre då på målvaktssidan där Bernhard Starkbaum visserligen är tänkt förstemålvakt under perioden, men att ta in en junior som back up är inget alternativ.

Därför kommer Brynäs att ta hem Jonas Johansson som är utlånad till allsvenska Almtuna den här säsongen.

– Ja, det är redan klart. Det står i låneavtalet. Så Jonas kommer hit redan julveckan och tränar med oss och finns med i matcherna vi spelar under JVM, bekräftar Stefan Bengtzén.

Jonas Johansson, som missade sista chansen i JVM ifjol på grund av sjukdom, har spelat riktigt bra under hösten i allsvenskan. På söndagen bidrog han starkt till att Almtuna vann efter straffar mot topplaget Västerås med 3–2. Den andre brynäsaren i Almtuna, Jens Lööke, fanns med i JVM redan förra säsongen som yngst i det svenska lag som slutade fyra i turneringen.

Nu har han dock missat de fyra senaste matcherna på grund av sjukdom.

– Jag har varit förkyld, men är frisk nu. Att jag inte spelade mot Västerås beror på att jag inte hann träna nåt innan matchen, men i morgon tränar jag som vanligt och spelar nästa match, berättar han för Sporten.

Under junior-VM spelar Brynäs mot Linköping (hemma 26 dec), HV71 (borta 28 dec) och Djurgården (hemma 30 dec).

LÄS MER: Juniorkronornas glädjebesked – Kempe och Nylander släpps till JVM

LÄS ÄVEN: Analys: Här är truppen du ska skicka Grönborg – då vinner ni JVM

Mer läsning