Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan Modo ställa upp nästa säsong

/
  • Jesper Lindgren, Emil Djuse, Radek Smolenak och Ludvig Nilsson är alla med i allehanda.se:s lag.

Ett par spelare till ska in i truppen - men hur skulle dagens Modo formera sig om det var seriepremiär nu? Sporten tog sig frihet att ställa upp backpar och kedjor - samt sätta en förstemålvakt.

Annons

Noah Welch och Bobby Butler ryktas vara på ingång vilket skulle innebära en hel del förändringar i nedanstående manskap. Men lek med tanken att Modo får "klara" sig med den trupp de har i nuläget. Efter en hel del funderingar har allehanda.se valt sin uppställning.

Målvakter:

Adam Reideborn (Jonatan Bjurö)

Backpar:

Albin Carlson – Shaun Heshka

Emil Djuse – Nichlas Torp

Jesper Lindgren – Oscar Hedman

Dennis Persson – Albin Runesson

Kedjor:

Juha Pekka Haataja – Kyle Wilson – Gustav Possler

Per-Åge Skröder – Byron Ritchie – Carl Grundström

Radek Smolenak – Emil Pettersson – Ludvig Nilsson

Axel Ottosson – Peter Öberg – Victor Olofsson

Extraforward:

Christopher Bengtsson.

Motivering: Adam Reideborn känns given som förstemålvakt, även om orutinerade Bjurö kommer få sina chanser under säsongen.

Bredvid Shaun Heshka, som blir Modos PP-back, sätter vi den aningen mer defensive Albin Carlson. Emil Djuse och Nichlas Torp bildar ett backpar som kombinerar fart och finess med hårdhet och en bra ansiktsbehåring som i bästa fall skrämmer motståndarna. Jesper Lindgren tar steg efter steg i sin utveckling och kan mycket väl ta en plats i höst. Han kan verkligen blomma om han får förtroendet. Det gör att han får chansen bredvid rutinerade Oscar Hedman i vår uppställning. Albin Runesson och Dennis Persson har potential att ta en plats högre upp i rangordningen men får börja som fjärde backpar.

Kyle Wilson blir utan tvekan lagets förstecenter. På varsin sida får han två potentiella interna skyttekungar som kan explodera i rätt omgivning. Gamrävarna Skröder och Ritchie kommer säkerligen hitta varandra men ungdomlig entusiasm behövs och därför får Carl Grundström, fartfläkten, chansen i andrafemman. Tredjefemman utgörs av tidigare Timrå-duon Emil Pettersson och Ludvig Nilsson - två spelare som känner varandra väl och dessutom kan ta sig an flera olika roller. Radek Smolenak, den spelare som kanske är svårast att placera, får brunka på tillsammans med Nilsson i sarghörnen. Om tjecken hittar formen igen tar han ett steg upp i kedjehierarkin men än så länge får han nöja sig med en tredjeformationsplats. Axel Ottosson och Victor Olofsson kan bli nyttiga för Modo i vinter, särskilt Olofsson med sitt superskott, men behöver lite mer tyngd och självförtroende för att få chansen i en bättre kedja. Christopher Bengtsson kan lika gärna ta plats emellan dem men Peter Öberg får inleda säsongen tack vare rutin och ett större Modo-hjärta.

Har du egna funderingar kring Modos lagbygge? Mejla [email protected] eller twittra till @adamjjohansson om du vill sätta ihop ditt eget lag.

Mer läsning