Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är läget i HV71

HV71 kan tvingas få klara sig utan sin stjärnforward Erik Christensen i kvällens match mot Leksand.
Lagets bäste poängplockare har ådragit sig en ögonskada.

Annons

Erik Christensen undersöktes under onsdagen på grund av en ögonskada. Om han kommer att spela mot Leksand är högst oklart, och hockeybloggen HVKollen rapporterar att rykten cirkulerar om att Christensens säsong nu är över.

Erik Christensen är HV:s vassaste forward och ligger fyra i SHL:s poängliga. Han mäter sig med Leksands Johan Ryno, som båda bidragit med 35 poäng (11 mål och 24 assist). Christensen har dock spelat något färre matcher än Ryno.

Någon som HV71 definitivt får klara sig utan återstoden av säsongen är forwarden Christoffer Törngren. Han skadade sig i HV:s senaste match mot Brynäs.

– Christoffer fastnade med skridskon och vred knät illa under matchen igår. Andreas Frostemark (sjukgymnast) befarade redan igår att korsbandet var av och det kunde vi bekräfta vid undersökning med magnetkamera idag, säger lagläkaren Jonas Kalman till HV71:s hemsida.

Christoffer Törngren kommer nu att opereras och sedan följer rehab i minst sex månader.

Även Björn Melin dras med skador, enligt uppgift i ljumsken och höften. Han väntas komma tillbaka i spel ganska snart.

Innan torsdagen har HV71 två raka segrar i ryggen. Först mot Modo hemma den 24 januari (1–0) och sedan borta mot Brynäs den 27:e (2–1). Trots framgång har det alltså varit ganska målsnålt för HV, som på de två matcherna totalt fått 52 puckar på mål (24+28).

När HV väl skjuter är de effektivaste målgörarna i SHL, med en scoring efficiency på 10,24 procent. Jämförelsevis ligger Leksand på 8,23 procent och serieledaren Skellefteå på 10,09 procent.

Leksands PP är något vassare. HV:s powerplay effektivitet är 20,44 procent och Leksands 21,37 procent, vilket är näst bäst i serien.

HV är däremot bättre i boxplay, och reder ut 85,04 procent av situationerna då de hamnar i numerärt underläge. Där är det smålänningarna som är näst bäst i serien. Leksands procent i "penalty killing" ligger på 82,35.

Mer läsning