Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är läget i Brynäs

Thomas Berglund förlorade i debuten som Brynäs coach.
Mindre än ett dygn senare möter man bottenkollegan Leksand.
– Det här var en bra start, sade Berglund.

Annons

I måndags meddelade Brynäs, tabelltia i SHL-ishockeyn, att man förändrar i tränarstaben.

Beskedet som kom: huvudcoachen Tommy Jonsson, som förde klubben till SM-guld 2012, och hans assisterande tränare (Ove Molin och Andreas Dackell) hade gjort sitt.

Ersättare: Thomas "Bulan" Berglund och Petter Nilsson.

Berglund tog över huvudansvaret och hans senaste uppdrag var som assisterande tränare i Luleå. Den posten lämnade han i våras efter att laget åkt ut i slutspelet mot Växjö.

Och vilka mötte Berglund i fredagens debut med Brynäs? Jo, Växjö.

– Känner Petter sen tidigare. Vi har mycket energi och ska försöka smitta av oss det på spelarna. Jag är mest nöjd med att alla visar en delaktighet och vilja att vara med och påverka där ute, kommenterade Berglund efter 2–4 borta mot Växjö.

– En jämn match. Tyvärr får de sina mål i psykologiskt viktiga lägen, men vi kan ta med oss mycket bra saker härifrån. Tycker att det finns en energi och glöd i laget. Många såg riktigt bra ut.

Sam Hallam, tränare i Växjö, angående det "nya" Brynäs:

– Det är en skillnad i spelet utan puck. Vi ser deras boxplay, där de gör ett jättebra jobb.

Berglund:

– Helt rätt. Vi kommer bli bättre och bättre. Sen finns det saker vi kan jobba på.

Efter tre träningar med den nya tränarduon åkte laget till Småland – med en usel bortastatistik, klart sämst bland alla SHL-lag.

Brynäs har bara plockat en seger (efter förlängning) och totalt tre poäng på 14 matcher utanför Gävle.

Liam Reddox satte 1–0 till Växjö. Kvitteringen kom direkt efter paus genom Bill Sweatt. Ett resultat som såg ut att stå sig perioden ut – men då soloåkte Josh Hennessy in 2–1 till Växjö.

Tidigt i tredje gjorde Greg Scott 2–2 i powerplay, men sedan petade Robert Rosén in en retur för hemmalaget och i slutsekunderna gjorde Nick Johnson även 4–2. Det var SHL-femman Växjös fjärde raka trepoängare på hemmais.

Brynäs är därmed, när det återstår 15 matcher i grundserien, fortsatt kvar på 48 poäng. Samma antal har elvan Leksand, som är på negativ kvalplats. Och lagen möts under lördagen.

Då spelar också Frölunda och Växjö, men i den matchen finns inte Tomi Kallio med. Han klev efter andra perioden mot Brynäs.

Mer läsning