Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är läget hos Djurgården

/

För fjärde gången möter Brynäs, Djurgården den här säsongen. Så är läget hos motståndarlaget.

Annons

Djurgården kommer senast från en seger med 2-0 mot Frölunda på hemmais. Det är ett starkt Stockholmslag som kommer på besök i Gävle. Det gäller bland annat att se upp med Djurgårdens Marcus Sörensen, som är lagets främste målskytt med 14 fullträffar. Sörensen har också gjort elva assist, och är med sina 25 poäng lagets bäste poänggörare. Ser man endast till bortamatcherna är det däremot veteranen Mikael Samuelsson som svarat för flest poäng med 12 (7+5) gjorda så här långt.

Senast Brynäs mötte Djurgården spelades matchen i ett välbesökt Globen, och den gången vann Djurgården med klara 5-2. Brynäs, som är starkare på hemmaplan jagar revansch. Allt talar för en målrik match. Lagen har mötts tre gånger tidigare den här säsongen, och samtliga matcher har innehållit minst sex mål. Målskillnaden totalt sett är 13-11 till Djurgården.

Marcus Högström matchas hårt i Djurgården och är den spelare som har mest istid i laget med 21,53 minuter per match. Mikael Samuelsson är den som har dragit på sig flest utvisningsminuter. På målvaktssidan har Mikael Tellqvist spelat 27 matcher och har en räddningsprocent på 91.98. Mantas Armalis har räddningsprocenten 92.51 (10 matcher).

Djurgården är sjua i tabellen med 52 poäng vilket är tio fler än kvällens motståndare som med 42 ligger på tionde plats.

Mer läsning