Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryno tränade inte – kan tvingas vila

Lagkaptenen Johan Ryno saknades senast mot Växjö.
Nu riskerar lagkaptenen att missa även onsdagens hemmafajt mot Skellefteå.
– Vi har inte fått klartecken, säger assisterande tränaren, Johan Rosén.

Annons

När Leksands IF i lördags skrinnade ut på isen mot Växjö saknades lagkaptenen Johan Ryno och lagkaptenen ser nu ut att missa även onsdagens hemmamöte med Skellefteå.

Ryno deltog inte på måndagens isträning och när Sporten når Leksands assisterande tränare Johan Rosén på tisdagen, så bekräftar han att Ryno ägnat sig åt rehabilitering även då.

– Det är lite från dag till dag, vi får se lite grann hur det ser ut framöver. Vi har inte fått klartecken, så vi får vänta och se hur det ser ut i morgon, säger Rosén.

Saknas Ryno så talar mycket för att kedjan med Tomi Sallinen, Mattias Ritola och Patrick Cehlin får fortsatt förtroende, efter att ha stått för en pigg insats mot Växjö, där Cehlin även gjorde sitt första mål för klubben.

– De skapade mycket lägen och gjorde ju målet där nere också. Lite den tanken hade vi väl innan matchen i Växjö också, att starta så. Nu fick Jon (Knuts) kliva upp ett pinnhål när Johan var borta.

Daniel Josefsson saknades även han mot Växjö, men fanns åtminstone med på is under tisdagens träning.

– Det är också lite från dag till dag, men det gick hyfsat på träningen i dag. Han får en träning till på sig i morgon.

– Vi får se vad som händer under natten, om de tillfrisknar fullt ut, så att de kan vara redo att spela. De har små skavanker, fortsätter Rosén.

Joakim Lundström gjorde det bra i målet senast. Fortsätter han?

– Det tar vi också ett beslut om i morgon. Vi har två bra målvakter och båda vill stå. Det är väl lite grann hur det ser ut under dagarna, mellan matcher.

Leksand har förlorat alla sina fyra matcher mot SAIK tidigare under säsongen, och bara lyckats göra ett mål.

– Det har varit målsnåla matcher från vår del mot dem. De är ju Sveriges bästa lag och leder serien ganska klart. De har en bra fart både offensivt och defensivt och jobbar hårt över hela banan. Det gäller att vi kommer upp i en bra arbetsinsats om vi ska kunna rucka på dem.

Mer läsning