Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryno lämnar Leksands IF

Han skrev på ett femårskontrakt – men efter att Leksands IF degraderats lämnar Johan Ryno klubben.
– Johan Ryno önskar att få spela hockey på högsta nivå, vilket vi inte kan erbjuda honom just nu, säger Leksands sportchef Tore Jobs i ett pressmeddelande.

Annons

Johan Ryno utsågs till kapten i Leksands IF inför säsongen och var lagets bästa poängplockare.

Trots att klubben åkte ur SHL hoppades många att han skulle bil kvar i klubben – men på torsdagen kom svaret.

Johan Ryno lämnar Leksands IF.

– Johan Ryno önskar att få spela hockey på högsta nivå, vilket vi inte kan erbjuda honom just nu. Därför kommer inte Johan Ryno att spela i Leksands IF den här säsongen, säger Leksands sportchef Tore Jobs.

28-åringen går nu vidare i karriären.

– Leksands IF har varit en fantastisk plats för både mig och min familj. Jag är oerhört tacksam för att ha fått äran att representera Leksands IF, som har utvecklat mig väldigt mycket, både som spelare och människa, säger Johan Ryno.

Lagkaptenen hyllar supportrarna.

– Jag hoppas verkligen att alla fans förstår hur mycket ni betyder för laget och hur stor del ni är av upplevelsen att spela hockey i Leksand. Fortsätt att stötta laget som ni alltid har gjort, så hoppas jag av hela mitt hjärta att Leksand snart är tillbaka i SHL.

Samtidigt som Leksands IF släppte pressmeddelandet om Johan Ryno presenterade Djurgården Linus Hultström och Tomi Sallinen.

– Vi har haft Linus Hultström under radarn en längre tid och han har tidigt varit en prioriterad spelare att rekrytera, säger K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Mer läsning