Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödin om glädjebeskedet: "Jag har hela tiden känt att jag ville stanna"

Han har varit ryktenas man den här säsongen.
Men nu har Anton Rödin bestämt sig för att stanna i Brynäs.
– Det känns väldigt skönt, säger forwardsstjärnan till Sporten.

Annons

Anton Rödin var en stor bidragande orsak till att Brynäs vann den första play in-matchen mot Färjestad i lördags.

Man vet att man gjort något bra när motståndartränaren snackar om "klassmål" och "enormt snyggt".

– Jaså, sa han det. Ja, jag försökte bara gå på ett direktskott och den satt ju fint. Men att vinna matchen var det allra bästa, säger Anton Rödin.

Nu ska Brynäs försöka avgöra det här play in-spelet redan på måndagskvällen i returen i Gävle. Och lagom till den matchen valde landslagsforwarden att förlänga kontraktet med Brynäs på tre år.

Sportchefen Stefan Bengtzén pustar ut:

– Det känns otroligt skönt att vi har lyckats komma överens med Anton. Vi har under en längre tid jobbat med att få det här klart, säger han till Sporten.

Rödin har varit en av Brynäs absolut bästa spelare den här säsongen – och flera klubbar har visat sitt intresse. Bland annat Luleå som var beredda att betala en månadslön på 300 000 kronor i månaden.

– Jag har haft några bra erbjudanden, men jag har hela tiden känt att jag vill vara kvar i Brynäs. Jag är en Gävlekille och spelat i Brynäs under en väldigt lång tid. Det känns väldigt skönt att vi kommer överens, säger en glad Anton Rödin.

Har du påverkats av alla spekulationer?

– Nja, jag tycker inte att jag har påverkats någonting av allt snack. Men självklart är det skönt att det är klart nu och jag kan fokusera allt på att gå långt med Brynäs.

Sportchefen Stefan Bengtzén:

– Anton är en mycket viktig pusselbit inför kommande säsongs lagbygge. Jag hoppas att det här ger signaler till både spelare och sponsorer.

Har du varit orolig att ni inte skulle hitta en lösning?

– Det är man alltid i den här branschen. Men jag tycker att vi har haft en väldigt bra dialog med Anton och som jag sa tidigare så har han hela tiden haft ambitionen att stanna här.

– Att se Anton spela i något annat SHL-lag hade varit hemskt. Han hör hemma här, säger Bengtzén.

Brynäs lagkapten Niclas Andersén är mycket belåten med förlängningen och hyllar Rödins utveckling.

– Han har vuxit otroligt mycket som person utanför rinken. Han är en pådrivare som ställer höga krav. Anton är verkligen värd det här nya kontraktet, säger han och fortsätter:

– Jag ska väl inte säga för mycket, men alla kan nog förstå att han har haft många kontraktsförslag. Säkert från klubbar utomlands som har en helt annan ekonomi. Att han då väljer att stanna i Brynäs är stort.

Tillsammans med Rödins kompisar Greg Scott och Bill Sweatt bildar trion en fruktad enhet. Färjestad försökte matcha mot den och satte ihop Rickard Wallin med Jocke Rohdin och Martin Röymark för att hålla ordning på Brynästrion.

Att Brynäs vilade sin förstakedja mot Modo i den betydelselösa sista omgången av SHL gynnade också deras förmåga och ork.

– Det var ett klokt beslut av "Bulan". Jag kände mig pigg och det är ju nu de roligaste matcherna på säsongen spelas. Nu gick sudden fort senast och det blev som en vanlig match. Nu har vi fått ladda batterierna och kommer jäkligt laddade för att avgöra det här hemma, säger Rödin.

Sporten har tidigare skrivit om Bill Sweatts kontraktssituation. Amerikanen har en option inskriven i sitt kontrakt som gör att han kan säga upp kontraktet efter säsongen.

Bengtzén vill inte gå inför mycket på den klausulen:

– Det får vi ta efter säsongen.

Mer läsning