Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robin Jacobsson om att kallas tillbaka till LIF

Robin Jacobsson sparkades ut efter sex matcher i Leksands IF.
Men, efter succén i VIK har dalaklubben nu kallat tillbaka honom.
– Jag fick knyta näven i Västerås och visa att Leksand gjorde fel, säger han.

Annons

Det blev en rörig höst för Robin Jacobsson.

Efter Leksands IF:s fiaskostart fick den storväxte backen bära hundhuvudet och sparkades ut redan efter sex matcher.

– Det känns som om jag pratat om det där tusen gånger nu. Men, det är svårt att ändra på något om ingen säger något. Det kändes orättvist, och det personliga varumärket sjunker.

Det var ganska hårda ord när du fick lämna?

– Jo, men det är klart att jag var besviken. Men hade jag bara fått veta vad tränarna ville jag skulle göra annorlunda hade jag gladeligen ändrat på det. Jag fick knyta näven i Västerås och visa att Leksand gjorde fel.

Jacobsson lånades ut till VIK – och där gjorde han braksuccé direkt.

– Jag fick en roll där jag fick spela mitt spel. Jag fick stort förtroende och spela mycket. Jag fick släppa lös och det var väldigt kul.

Han gjorde 19 poäng (4+15) på 34 matcher och var en av VIK:s bärande backar.

När Jacobsson kom till klubben var Gulsvart seriejumbo – men när serien summerades hade VIK tagit hem alltihop.

– Det har varit en rolig säsong. Samtidigt är jag inte nöjd. Jag ville spela SHL och vi missade i kvalet. Jag har varit småförbannad här, säger han.

VIK missade två chanser att ta sig upp, först mot Karlskrona i bäst av fem sedan mot Rögle i bäst av sju, men tiden att sörja fanns inte riktigt.

– Det är först nu jag har börjat tänka på hockey igen. Jag blev pappa till en liten dotter här dagen efter att vi åkt ur. Jag hann inte känna efter så mycket, men det kommer nu, säger han.

Det har hunnit hända mycket och efter sortin med Västerås står det nu klart att Jacobsson plockas tillbaka av Leksands IF – trots att han petades så sent som för ett halvår sedan.

– Det är väl egentligen inget konstigt. Jag visste inte exakt vad som gällde med mitt kontrakt efter att Leksand åkt ur SHL. Men, det ska bli kul att komma tillbaka.

Blev du förvånad att klubben ville ha dig tillbaka?

– Nej, egentligen inte. Jag har gjort en bra säsong och jag tycker inte det är konstigt att de vill ha tillbaka mig. Så här är branschen. Men, både jag och klubben hade velat spela i SHL.

Vilken roll Jacobsson får är fortfarande oklart.

– Jag har inte pratat med klubben ännu, men vi får snacka här fram över. Jag vill vara med och bidra och hoppas få spela mycket, säger Jacobsson.

Mer läsning